Korintijans 60 dana bez publike zbog pogibije dečaka

Na meču Kopa libertadores između San Hozea i Korintijansa poginuo 14-godišnjak koga je pogodila raketa koju su ispalili navijači brazilskog kluba

  • 0

Južnoamerička fudbalska federacija saopštila je da je brazilski klub Korintijans kažnjen sa 60 dana igranja bez prisustva publike zbog pogibije 14-godišnjeg dečaka tokom meča Kopa libertadores ove nedelje. Kazna se odnosi samo na mečeve u najprestižnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi.

Portparol Južnoameričke federacije Nestor Benitez rekao je da je ova kazna privremena, dok traje istraga povodom nesrećnog događaja u sredu kada je bolivijski dečak Kevin Beltran Espada preminuo, pošto ga je pogodila raketa ispaljena sa dela tribina gde su stajali navijači Korintijansa.

Kako je navedeno, 12 navijača Korintijansa i dalje su u pritvoru u bolivijskom gradu Oruru, gde je Korintijans odigrao meč sa San Hoseom.

Branilac titule klupskog šampiona Južne Amerike, Korintijans, najverovatnije će se žaliti na odluku o suspenziji. Kako je klub saopštio, do sada je prodato blizu 80.000 ulaznica za tri meča kod kuće u grupnoj fazi Kupa libertadores.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA