ZVEZDA: Odblokiran račun, registrovaćemo pojačanja!

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić na konferenciji za medije potvrdio da je klupski račun odblokiran i da pojačanja iz zimskog prelaznog roka mogu da budu registrovana. Zahvalnost FSS i predsedniku Partizana Draganu Đuriću

  • 0

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić izjavio je na konferenciji za medije na "Marakani" da su "crveno-beli" odblokirali račun i da mogu da registruju pojačanja iz zimskog prelanbog roka.

Dug Zvezde prema Borcu iz Čačka preuzeo je biznismen Milenko Kostić, a tokom dana postignut je dogovor i sa "Marfin" bankom.

- Možemo da registrujemo igrače. Bilo je veoma teško stanje koje smo nasledili. Ne bi trebalo da sebe veličamo, ali bi trebalo istaći da je uložen veliki napor. Najvažnije je da možemo sada da normalno funkcionišemo i da u sredu počnemo utakmicu, ali i dalje nam predstoji još mnogo rada - izjavio je Džajić.

"Crveno-beli" tako u prolećni deo prvenstva ulaze ojačani sa tri pojačanja, Luisom Garidom, Nikolom Petkovićem i Abiolom Daudom.

Saopšteno je da su isplaćeni svi kojima je klub dugovao novac, a da će igrači i zaposleni u klubu sledeće nedelje dobiti plate. Najavljeno je i da će za desetak dana "Gasprom" uplatiti najavljena 4,5 miliona evra.

Zvezda je imala rok do petka u ponoć da izmiri obaveze da bi mogla da registruje pojačanja.

- Uspeli smo da licenciramo igrače, iako je bilo mnogo logičnih i nelogičnih problema. Noćas oko 1 čas gospoda Antić i Radujko uspeli su da nađu konstruktivan predlog i ubede Borac da skine blokadu. U 16 časova ostali smo na 23.648.000 dinara duga, a to je delom "skinuto" uplatom sredstava od transfera Nikole Maksimovića, a delom donacijom "Gasproma" - izjavio je Nebojša Čović, potpredsednik zadužen za finansije.

Čović je delovao malo iznenađeno na spominjanje udela Milenka Kostića u skidanju blokade.

- Hvala mu, ali moje mišljenje je da je Borac mogao da bude brže rešen. Međutim, razumem ih i razumem to što nemaju poverenja u Crvenu zvezdu - ocenio je Čović.

Čačanima se zahvalio i Dragan Džajić: - Hvala im. Crvena zvezda će nastojati da nikoga ne obmanjuje jer shvata situaciju u kojoj se i ostali klubovi nalaze - rekao je predsednik kluba sa "Marakane", dok je Čović podsetio na ustupak FSS i podršku predsednika Partizana.

- Lično bih se zahvalio Tomislavu Kradžiću i FSS što su nam produžili rok i omogućili da vratimo dugove i registrujemo nove igrače. Takođe, lep gest je napravio i predsednik Partizana Dragan Đurić, koji je podržao naš klub i tražio da nam se odobri liceniranje igrača. Zvezda i Partizan jesu "večiti rivali" na terenu, ali kada je teško, treba da pomažemo jedni druge, što je danas uradio gospodin Đurić. Mi mu zato dajemo ogromnu podršku pred Skupštinu Partizana koja se održava 25. februara - rekao je Čović, ocenivši da su pred Zvezdom i dalje teški dani zbog nagomilanih problema.

- Završili smo samo jednu stvar, ali čeka nas sistemsko rešenje problema. Za to nam je potreban dugoročan plan u trajanju od pet do sedam godina. Prva sledeća prepreka mogla bi da bude evropska licenca koja nas čeka u martu. Dolaze nam i ostale obaveze, kao što su plate igrača i zaposlenih, a moramo i da završimo organizacionu šemu, jer je 220 zaposlenih mnogo za Zvezdu - istakao je Čović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA