ABA: Igokea ne odustaje, pobeđen i MZT u Skoplju

Lider "jadranskog" karavana, košarkaši iz Aleksandrovca slavili su u 22. kolu ABA lige u Skoplju sa 81:77 i zadržali prednost u odnosu na Zvezdu, koja u nedelju igra u Novom Mestu

  • 0

Nova, 22. runda regionalne ABA lige "razvučena" je na četiri dana, a prvi meč u petak su u Skoplju odigrali MZT i Igokea. Lider "jadranskog" karavana je u sjajnoj atmosferi slavio sa 81:77 i zadržao poziciju koja vodi u Evroligu.

Gosti iz Aleksandrovca su u prestonom gradu Makedonije vodili sve vreme, ali nisu imali nimalo lak posao da dođu do bodova. MZT je stalno kaskao, ponekad ozbiljno "disao" za vratom protivniku, ali Skopljanci nisu imali snage i koncentracije da tok utakmice okrenu u svoju korist. Izabranici Aleša Pipana su u nekoliko navrata dolazili na minus od jednog ili dva poena i tu stali. Košarkaši Igokee su to znali da kazne, a svoje minijature su u momentima kada su se "odlepljivali" imali Jorović, Adamović i Edvards.

Američki centar na privremenom radu u BiH upisao je 20 poena, Jorović je ubacio 16. Todor Gečevski je sa 19 poena (9/10 za jedan, 7sk, 3a, 4uk) bio najboji u redovima domaćih. Boris Bakić je dodao 14.

Derbi kola igra se u subotu, u "Pioniru", gde Partizan dočekuje Olimpiju. Zvezda je u Novom Mestu (nedelja), dok 22. kolo "zatvaraju" Kragujevčani u ponedeljak u "Pecari", protiv Širokog.

ABA LIGA 22. kolo:

MZT - Igokea 77:81

Subota:

Cibona - Split (16.00)

Solnok - Cedevita (17.00)

Partizan - Olimpija (20.00)

Nedelja:

Krka - C. zvezda (19.00)

Zadar - Budućnost (21.00)

Ponedeljak:

Široki - Radnički (20.30)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA