PRIMERA: Real i Barselona u "El klasiko" ulaze posle preokreta (VIDEO)

Real Madrid i Barselona su pred dva "El klasika", koja će odigrati u pet dana, uspeli da preokrenu rezultate protiv poslednjeplasiranog Deportiva i Sevilje, a obe ekipe pobedili su istim rezultatom (2:1). Valensija je takođe gubila na gostovanju u Saragosi, ali je uspela da stigne samo do remija (2:2)

  • 0

Real Madrid uspeo je da produži seriju pobeda i upiše treću zaredom protiv poslednjeplasiranog Deportiva u La Korunji (2:1), mada mnogo teže nego što se očekivalo.

Pred dva duela sa najvećim rivalom Barselonom, "kraljevići" su uspeli da preokrenu rezultat na "Rijazoru" pošto su domaći poveli golom Rikija u 35. minutu.

Imali su domaći pobedu u rukama do 73. minuta, kada je Kaka uspeo da izjednači, a pobedu velikanu iz Madrida doneo je Gonzalo Iguain dva minuta pre kraja regularnog dela meča.

Najbolji igrač Madriđana Kristijano Ronaldo nastupio je tek od 57. minuta, pošto je meč počeo na klupi, ali ni kada je ušao, nije uspeo da postigne gol na "Rijazoru", koji ostaje jedini stadion na kojem nije zatresao mrežu.

Žoze Murinjo odlučio je da odmori svog sunarodnika pred tri veoma bitna meča. U narednih desetak dana Real će dva puta igrati sa Barselonom, jednom u revanšu Kupa kralja, a drugi put u okviru Primere. Madriđane očekuje i revanš meč Lige šampiona protiv Mančester junajteda na "Old trafordu".

Fudbaleri Saragose i Valensije odigrali su nerešeno (2:2) u utakmici 25. kola španskog fudbalskog prvenstva, mada mnogo srećniji treba da budu "slepi miševi".

Gosti iz Valensije su posle nešto više od pola sata gubili 2:0, ali su u poslednjih 15-ak minutua imali igrača više zbog isključenja Lea Franka.

Prvo je Aponjo već u petom minutu iskoristio penal, a vođstvo Saragose duplirao je Elder Postiga u 32. minutu.

Tada je na scenu stupio Žonas, koji je prvo u 36. minutu smanjio na 2:1, a zatim je u 69. minutu postavio konačan rezultat.

Srpski internacionalac Stefan Babović igrao je od 46. minuta, kada je zamenio strelca prvog gola Aponja, što mu je ukupno peti nastup u ovoj sezoni, četvrti nakon ulaska sa klupe.

U poslednjem meču dana Barselona je uspela, kao i Real, da preokrene rezultat i da slavi protiv Sevilje na svom stadionu "Kamp nou" (2:1)

Gosti iz Sevilje poveli su u smiraj prvog poluvremena golom Botije, dok su u drugom poluvremenu Katalonci za osam minuta uspeli da postignu dva gola i ostvare pobedu, koja im opet donosi 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid.

Golove su postigli David Vilja i Leo Mesi, koji je produžio rekord u davanju golova u 15 utakmica zaredom. Mesiju je ovo bio 333. gol u 444. seniorskoj utakmici.

PRIMERA 25. kolo:

petak:

Atletik Bilbao – Sosijedad 1:3

(Gomes 30 – Grizman 34, Agireče 67, Vela 76)

Subota:

Majorka – Hetafe 1:3

(Dos Santos 24. - Kastro 71(pen), Kolunga 82, 86.)

Saragosa – Valensija 2:2

(Apono 5(pen), Postiga 32. - Žonas 36, 69.)

Deportivo La Korunja – Real Madrid 1:2

(Riki 35. - Kaka 73, Iguain 88.)

Barselona – Sevilja 2:1

(Vilja 52, Mesi 60. - Botia 43.)

Nedelja:

Rajo Valjekano – Valjadolid

Selta Vigo – Granada

Atletiko Madrid – Espanjol

Betis – Malaga

Ponedeljak:

Levante – Osasuna

Tabela: Barselona 68, Atletiko Madrid 53(-1), Real Madrid 52, Malaga 42(-1), Valensija 41, Sosijedad 40, Rajo Valjekano 37(-1), Betis 36, Hetafe 35, Levante 34(-1)…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA