"Grobari", "delije", "zemunci", "đavoli"... u zajedničkoj šetnji protiv navijačkih žrtava! (FOTO) (VIDEO)

Prvi put od pojave organizovanog navijanja u Srbiji, najveće navijačke grupe preduzele su zajedničku akciju i odale počast dosadašnjim žrtvama

  • 23

Istorijski dan za srpsku navijačku scenu! Prvi put od kada se organizovano navijanje pojavilo na teritoriji Srbije, najveće navijačke grupe uspele su da se slože oko jedne velike i važne ideje.

Šetnjom od parka Manjež kod Hrama Svetog Save, gde su upalili sveće palim drugarima, najveće navijačke grupe su u Beogradu zajedno odale počast svim navijačkim žrtvama prethodnih godina. Nekoliko stotina njih odazvali su se akciji "Šetnja protiv navijačkih žrtava", koju je pokrenula Partizanova frakcija "grobara" Zabranjeni.

Bilo je neobično, ali lepo videti na jednom mestu jezgra jedne strane "grobara", zatim viđenije "delije", Taurunum bojse, Plavu uniju, "đavole" iz Kragujevca, Firme iz Novog Sada, navijače Rada...

Nadamo se da je ovo početak fer i korektnijeg odnosa među najvatrenijim pristalicama srpskih klubova, a na to je posebno apelovao, u emotivnom govoru pre ulaska u Hram, otac Ivana Perovića, mladog "grobara" koji je tragično nastradao pre godinu i po dana u obračunu dve frakcije navijača Partizana.

- Ako posle ovog skupa nijedna majka navijača više ne zaplače, ja ću biti prezadovoljan - rekao je, između ostalog, Raša Petrović.

Skup je protekao u miru, ispostavilo se da je veliki broj pripadnika policije bio nepotreban, a navijači su svi uglas, po dolasku na plato ispred Hrama Svetog Save, gromoglasno zapevali pesmu Kosovskih božura "Oj, Kosovo, Kosovo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kide

    24. februar 2013 | 17:07

    A selci se vec ponadali da ce da izbiju oncidenti,pa da opet mogu da pljuju po navijacima.onda bi opet krenule price zabraniti navijacke grupe,dozivotna za misica itd!

  • kyokushinkai

    24. februar 2013 | 18:42

    Шта је,сви су очеквали да ће да испадне хаос,па да опет испљујете навијаче.Колико су људи у Србији затуцани заправо,а најјачи су ови што пишу и лупају у тастатуре.Смепно. Одличан потез,да једном за сва времена створимо добру и здраву навијачку сцену! Свака част свима који су били!

  • Dutch

    24. februar 2013 | 18:53

    A zasto dozivotna za Misica? Sto ne napises dozivotna za pedofile,lopove koji kradu drzavu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA