ATP DUBAI: Đoković prejak za Troickog!

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, u prvom kolu savladao sunarodnika Viktora Troickog 6:1, 6:4 i u narednoj rundi igra protov Roberta Bautiste Ahuta iz Španije

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju savladao je saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, sunarodnika Viktora Troickog i plasirao se u narednu rundu gde će mu protivnik biti Španac Roberto Bautista Ahut. Ovo je bila 13. pobeda Đokovića u 14 mečeva protiv Troickog, koji već duže vreme ne pruža partije kao ranije, pa je bio totalni autsajder protiv prvog reketa sveta.

Prvi set očekivano doneo je potpunu nadmoć Novaka koji je izgubio samo jedan gem i obavio posao sa 6:1 za samo 22 minuta. Đoković je uz brejk došao so 3:0, prepustio četvrti gem Troickom, a onda sa još tri izastopna gema obavio pola posla.

Troicki je drugi set otvorio bolje, sačuvavši svoj servis, a i u narednom gemu, na servis Đokovića, pružio je ozbiljniji otpor ali nije uspeo da spreči rivala da izjednači, a onda i osvoji još dva gema zaredom.

Tada je Viktor pokazao da se ipak neće predati bez borbe i sa dva uspešna servis gema prišao je na 4:3, a onda prvim brejkom u meču stigao do izjednačenja.

Đokovič je, međutim, ponovo demonstrirao psihološku snagu, pored teniskog umeća, odmah uzvrativši brejk za vođstvo 5:4 i servis gem za pobedu. Takve prilike majstor poput Novaka ne propušta i to je bio kraj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA