Srbija uz pomoć Britanije gradi nacionalni stadion?

Predsednik FSS Tomislav Karadžić potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa britanskom kompanijom "Mejs" u svrhu izgradnje stadiona na kojem bi mogli da se igraju mečevi EP 2020.

  • 2

Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije i regionalni direktor britanske kompanije "Mejs" Branislav Simović, potpisali su u utorak u prostorijama Ambasade Velike Britanije u Beogradu ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji za izgradnju nacinalnog stadiona. Potpisivanju je prisustvovao i Ambasador Britanije, Majkl Devenport.

U skladu sa usvojenim razvojnim planom, Fudbalski savez pokrenuo je prošle godine inicijativu za izgradnju nacionalnog stadiona koji bi zadovoljio stroge standarde UEFA i omogućio Srbiji da se kandiduje za jednog od domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine, kao i organizaciju važnih utakmica pod pokroviteljstvom UEFA, stoji u sapštenju FSS.

"Mejs", jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti rukovođena razvojem projekata sportske namene, podržala je inicijativu saveza zajedno sa ambasadom Velike Britanije.

Posle potpisivanja ugovora sledi izbor mogućih lokacija za stadion, izrada studije izvodljivosti i priprema idejnog rešenja projekta.

Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine. Do tada bi Fudbalski savez Srbije trebalo da dostavi UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexterkv

    26. februar 2013 | 22:06

    Lokacija? Pa naravno BG! Nista ne ide van BG! A regionalni razvoj???? U centralnoj srbiji samo propale fabrike, a nasem glavnom gradu sve! Alo narode pola srbije se preselilo u prestonicu! Ostala je pustinja u unutrasnjosti nase lepe drzave!!!!

  • NL

    26. februar 2013 | 22:25

    Hvala Britaniji, hvala dragom bogu, da i tako nesto lepo dodje u nasu zemlju. Hvala svima koji se zalazete u to !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA