PLATINI: Dačiću, rešite problem nasilja

- UEFA zna da može da računa na to da ćete ovo visokoosetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi budućnost srpskog fudbala - navodi se u Platinijevom pismu Dačiću. Pismo dobio i hrvatski premijer

  • 2

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini zatražio je od predsednika Vlade Srbije da se u što kraćem roku reši problem nasilja na fudbalskim utakmicama.

Prvi čovek evropskog fudbala naveo je da je Izvršni odbor UEFA zabrinut zbog neprihvatljivog nivoa nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama na kojima igraju i timovi iz Srbije.

Platini je istakao da insistira da se predsedavajući Odbora UEFA za stadione i bezbednost František Laurenc što pre, već početkom marta, u Beogradu sastane sa visokim predstavnicima srpske Vlade i fudbalskih organa, kako bi se primenio integrisani plan strateških akcija na suzbijanju nasilja na fudbalskim stadionima.

- UEFA zna da može da računa na to da ćete ovo visokoosetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi budućnost srpskog fudbala - navodi se u Platinijevom pismu Dačiću.

Pismo slične sadržine od Platinija danas je dobio i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Srbije sastaće se 22. marta na zagrebačkom "Maksimiru" u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA