ČOVIĆ: Sekretarice su imale premije, jela se guščija pašteta, a sada nam preti stečaj!

- Ja u ovom klubu svaki dan naučim nešto novo. Evo, pre neki dan sam naučio da su sekretarice imale pravo na premije. Krajnje zanimljivo - zaprepašćen je potpredsednik crveno-belih

  • 1

Kao i svaka pre, i ova Skupština Crvene zvezde prošla je u znaku prebrojavanja dugova, rashoda, bespotrebne potrošnje, i otkrivanja raznih drugih frapantnih podataka.

Gubitak Crvene zvezde u 2012. godini iznosio je 10,8 miliona evra, otkrio je potpredsednik crveno-belih Nebojša Čović. Potpredsednik crveno-belih je dodao da će do kraja jula za naplatu stići još 15 miliona evra, što svakako nije prijatno jer trenutni iznos nešto manji od pedeset miliona.

Čović je izneo i neverovatne podatke, da su tokom prethodnih godinu čelnici kluba na štoperice, trake za vežbe i podoge potrošili čak 248 hiljada evra, za mobilne telefone je potrošeno 150.000 evra, a nije se štedelo ni kada su troškovi obezbeđenja, ketering i prezentacije u pitanju.

- Fudbalski klub je u prošloj godini zabeležio gubitak od 10, 8 miliona evra. Izvinjavam se što sam izneo taj podatak, ali bolje da vam kažem kako jeste nego da lažem. Intenzivno se trošilo ono čega nema, a ukupan rashod u 2012. godini bio je 20,2 miliona evra, što znači da smo potrošili budžet za jednu godinu unapred. Dakle, klub se nalazi u teškom položaju i vremena za milost više neće biti. Stanje nije refleksija poslovanje samo u 2012.godini, jer mi imamo običaj da sagledavamo stvari paušalno. Imamo običaj da neiskusne optužimo za sve negativnosti, što nije tako - rekao je Čović.

Potpredsednik je potom nastavio sa iznošenjem frapantnih podataka.

- Pazite ovako. Mi smo na štoperice, trake za trening i podloge za vežbe potrošili 248.699 evra. I to pored toga što imamo "Leđeu" za sponzora. Ali ja u ovom klubu svaki dan naučim nešto novo. Evo, pre neki dan sam naučio da su sekretarice imale pravo na premije. Krajnje zanimljivo. Najviše volim da vidim ovu stavku za ketering i ostalo... Kao da mi nemamo svoje kuvare i lokale, pa moramo da angažujemo druge?! Stanite ljudi, ne mora baš da se jede guščija pašteta svaki dan. Onda imamo 323.000 evra troškove obezbeđenja. To nije malo, ali smo zato bezbedni - nasmejao je Čović prisutne.

Kao što je najavljivano ranije, a predsednik Dragan Džajić se nije "složio" sa tim, preko su potrebni rezovi na svim nivoima i gde god to može da se uradi.

- Ne može da bude 220 zaposlenih, ne može bez redukcije ugovora, ne može se bez kontrole troškova. U stvari može, ali ja u tome neću da učestvujem. Pogotovo što nam stižu brojne menice za naplatu, u julu na naplatu stiže još 15 miliona evra. Trenutni dug je 49, 4 miliona što znači da nam preti stečaj - istakao je Čović.

Potpredsednik Zvezde je istakao da je stanje kluba jako teško i da im vremenikako nije saveznik.

- Redukcija ugovora je potrebna, bez toga ne može. "Gasprom" još nije uplatio ništa, saleko od četiri miliona najavljena u medijima. Zaposleni nisu dobili plate od juna 2011, a i kada ih budu dobili to moraju da budu minimalci - istakao je Čović teško stanje u klubu.

Potpredsednik crveno-belih izneo je i podatke koje su u vezi sa ukupnim dugom Zvezde, a zatim upoznao članove Skupštine koliki rok klub sa "Marakane" ima da isplati pojedina potraživanja.

- Nova uprava nema čarobni štapić, i to ostali moraju da znaju. Mnogi su mislili da smo svi došli sa džakovima para, pa su nas mesecima mučili sa blokadama. Ako Crvena zvezda ode u bankrot, sa sobom će povući pola lige. Za menadžere u poverioce mi baš nije žao - zaključio je Čović.

Čović je podsetio da je klub prošle godine zbog kazni Evropske fudbalske unije (UEFA) i Fudbalskog saveza Srbije (FSS) platio 150.000 evra i rekao da "to mnogo govori o nama".

Na Skupštini je bilo 86 od ukupno 149 članova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA

    28. februar 2013 | 08:08

    A STA AKO SU TE SEKRETARICE IZGARALE I DUSOM I TELOM?KO ZNA STA SE DESAVA KADA SE NEKI NJIVOJE NAJEDE TE CUVENO-DELUJUCE PASTETE?NE GRIJESI DUSU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA