NOVA MEDALJA STRELACA: Srebro za mušku reprezentaciju!

Reprezentacija Srbije u sastavu Zlatić, Mikec, Grgić sa 1.732 kruga zauzela je drugo mesto na EP u gađanju vazdušnim pištoljem, iza Rusije, a ispred Ukrajine. Ivana Maksimović oborila je rekord u disciplini vazdušna puška

  • 0

Srpski strelci osvojili su još jedno vredno odličje na Evropskom prvenstvu u Odenzeu. Muška reprezentacija u sastavu Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić okitila se srebrnom medaljom u gađanju vazdušnim pištoljem, dan pošto je ženska reprezentacija u istoj disciplini osvojila zlato.

Srpski trio imao je ukupno 1.732 kruga, dva manje od zlatnih Rusa i dva više od bronzanih Ukrajinaca.

Moguće je da bilans medalja bude još bogatiji, jer su se Zlatić i Mikec plasirali u finale u pojedinačnoj konkurenciji.

Što se tiče ženske konkurencija, Ivana Maksimović oborila je svetski rekord u disciplini vazdušna puška, sa 418 krugova!

Nažalost, srebrna sa Olimpijskih igara je u finalu bila tek osma jer se po novim pravilima rezultat iz kvalifikacija ne računa.

Ženska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom sa 1.239,3 kruga (Andrea Arsović 415, Ivana Maksimović 418, Jelena Živković 406,3) osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 19 selekcija.

U pojednačnoj konkurenciji Andrea Arsović se plasirala na peto mesto sa 143,5 krugova, dok je Ivana Maksimović na kraju završila osma sa 79,4 kruga. Jelena Živković je 60. sa 406,3 kruga u konkurenciji 77 takmičarki.

I ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je muškoj reprezentacija Srbije u streljaštvu.

- Osvajanjem četvrte seniorske ekipne medalje za Srbiju na evropskim šampionatima zabeležili ste seriju sjajnih rezultata i nastavili slavnu tradiciju našeg streljaštva. Želim vam mnogo uspeha u nastavku takmičenja - navodi se u čestitci ministarke Marić.

Pre uspeha u Odenzeu, srpski strelci su medalje osvajali u Pragu 2009. (srebro) i Breši 2011. (bronza) u konkurenciji vazdušni pištolj, dok su u disciplini malokalibarski pištolj bili treći na EP u Beogradu 2005. godine.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA