VIRUS SLOMIO ŠPANOVIĆEVU! Peto mesto u finalu!

Naša rekorderka je i pored zdravstvenih problema uspela da skoči 6,68, što je za tri centimetara slabije od trećeplasirane Šveđanke

  • 1

Ivana Španović nije donela drugu medalju Srbiji na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu. Naša takmičarka u skoku udalj imala je velikih zdravstvenih pehova uoči kvalifikacija i današnjeg finala, pa je sa ostvarenih 6,68 ostala na petoj poziciji u borbi za medalje.

Virus koji je naša takmičarka zaradila u Istanbulu na Balkanskom prvenstvu prošle nedelje proradio je u Geteborgu. Nema sumnje, najveći je krivac za to što Španovićeva nije bila konkurentnija u borbi za odličje.

Šteta, jer je samo nedelju dana ranije Ivana u Istanbulu skočila 6,73. Nakon tog rezultata, svi smo se nadali odličju.

Javnost nije bila upoznata sa tim, ali Ivana je petak provela na infuzijama, u subotu je smogla snage i na "suvo znanje" prošla kvalifikacije, ali u borbi za medalje nije mogla više od sedam centimetara boljeg rezultata nego prethodnog dana.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, da bi usledili skokovi 6,48, 6,62, 6,38, 6,44 i 6,68, što je bilo dovoljno tek za peto mesto.

Darija Klišina, prelepa Ruskinja, skokom u prvoj seriji obezbedila je zlato (7,01), dok je srebro osvojila Francuskinja Lusur (6,90). Iznenađujuće, do bronzanog odličja stigla je Šveđanka Erika Jarder (6,71).

Ivana se i pred finale zahvalila Olimpijskom komitetu na čestitkama, ali je zatražila da promene sliku koju su stavili.

 

Rezultati finala skoka udalj:

Darija Klišina (Rusija) 7,01

Elois Lusur (Francuska) 6,90

Erika Jarder (Ukrajina) 6,71

Šara Proktor (Francuska) 6,69

Olga Kučerenko (Rusija) 6,62

Ivana Španović (Srbija) 6,68

Kornelija Deak (Rumunija) 6,52

Anastasija Mohnjuk (Ukrajina) 6,49

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA