PRINC DUBAIJA: Novak osvojio titulu pobedivši Berdiha

Najbolji teniser planete osvojio je drugi trofej ostvarivši 13 uzastopnu pobedu od početka godine. "Njegov stil mi ne leži", kazao je Tomaš Berdih, koji je od Novaka izgubio 13 od 14 duela

  • 0

U poslednjem meču 1.785.500 dolara vrednog turnira u Dubaiju Novak Đoković će u avion, na put u Monte Karlo, poneti i "najdeblji ček". Prvi teniser sveta je u odličnom finalu dobio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 (7:6, 6:3), ali je ovaj meč bio sve samo ne "rutinski" za Novaka.

Čeh Tomaš Berdih je 14. put bio na megdanu srpskom asu, ali je iako je odigrao najbolji do sada, morao da se zadovolji utešnom nagradom. Mičio je Berdih Novaka skoro 100 minuta... Mučio, ali i kardinalno grešio kada nije smeo. Prvi ga je koštao, indirektno, prvog seta, druga meča. A, grešio je kada je bio sam na mreži i kada je volej samo trebalo da plasira u polje.

Novak je u 2013. pobedio na svim zvaničnim mečevima i već je inkasirao preko dva miliona evra od turnira za dva meseca!

1. set

Malo manje od jednog sata trajao je prvi set. Prvi set koji je dobio Novak posle brejka u 12 setu, u momentu kada je Berdih bio sve samo ne autsajder. Kod rezultata 2:2 u gemovima Čeh je oduzeo servis Novaku najavivši lep i dinamičan meč. Novak mu je sve vratio u osmom gemu. Istina, kardinalna greška Berdiha na mreži koštala ga je gema. Međutim, nije se predavao već sa nekoliko sjajnih reterna uspevao da Đokovića "baci" i na pod.

Opet, veliki teniser, mentalno neuzdrman, Novak je drugim brejkom došao do poena za prvi set.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA