Kolašinac zlato proslavio sa srpskom, ali i zastavom Sandžaka!

Dvoranski prvak Evrope nije želeo da komentariše zastavu Sandžaka, predsednik ASS Veselin Jevrosimović rekao je da ne dovodi u pitanje patriotizam Asmira Kolašinca i da ne vidi zašto svaki uspeh mora da se politizuje umesto da se proslavi sjajan rezultat

  • 18

Asmir Kolašnac trijumf u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu proslavio je sa srpskom trobojkom, dok mu je oko pasa bila vezana zastava Sandžaka.

Obeležje Sandžaka Asmiru su, prema nekim navodima, odmah posle završetka takmičenja dali prijatelji iz dijaspore, a na fotografijama svetskih agencija vidi se kako mu vezuju zastavu oko struka. Usledilo je poziranje pred brojnim objektivima, zajedno sa vicešampionom Hamzom Alićem, koji je bio ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine.

- Ne bih dovodio u pitanje njegov patriotizam, zašto svaki put uspeh mora da se politizuje? Ne volim da govorim o tome - istakao je za "Novosti" predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Pustimo Asmira da uživa u onome što je ostvario, ne treba sad tu zastavu stavljati pod lupu. Ovo je sjajan dan za srpsku atletiku i svi zajedno treba da slavimo.

Kolašinac o svemu tome nije želeo da govori za medije, pa se ne zna ni da li je pevao himnu. Sjajni atletičar ranije je izjavljivao da mu u tekstu "Bože pravde" smeta to što se ne pominju drugi narodi osim srpskog, mada je takođe rekao i da bi voleo da je pobedio na Olimpijskim igrama u Londonu i pevao himnu.

Generalni sekretao OKS Đorđe Višacki iz medija je saznao za kontroverzu oko zastave Sandžaka.

- Pre svega želim da pošaljem iskrenu čestitku Kolašincu i njegovom stručnom štabu na fantastičnom rezultatu i zlatnoj medalji u Geteborgu. Kada se Asmir bude vratio sa Prvenstva Evrope, razgovaraćemo sa njim i s ljudima koji su bili u zvaničnoj delegaciji kako bismo precizno i do detalja znali o čemu se zapravo radilo pre ceremonije dodele medalja. U pitanju su vrlo osetljive stvari, tako da nema potrebe da bilo šta komentarišemo pre nego što saznamo sve detalje - rekao je Višacki, mada ima nezvaničnih informacija da bi Kolašnac mogao da pretrpi određene sankcije ako se bude utvrdilo da je za nešto kriv.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gudra

    3. mart 2013 | 12:33

    Ne bi nikad nekoga sto se zove adem,asrim,musa,izet itd (sve su to mnogo lepa imena) pustiu da nastupa za srbiju.

  • Jovan Mitrovic

    3. mart 2013 | 11:44

    Meni ne smeta sto je istakao obe zastave. Po meni to je sasvim ok sto se tice nacionalnog pitanja. PRiznaje drzavu u kojoj zivi i istice lokalnu zastavu.

  • medi

    3. mart 2013 | 11:37

    Srbija je jedna veoma ne zahvalna drzava sa mentalno zaostalim narodom!!! Covek vam je doneo Zlato! Mesto da mu cestitate vi se tako ponasate!! Fuj gadni ste svi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA