EVROLIGA: Ako prvi ne ispunjava uslove, mi određujemo učesnika!

Evroliga i ABA ozvaničili kompromis uz uslove koji je već bio najavljivan prethodnih dana

  • 0

Evroliga izdala je zvanično saopštenje u kome potvrđuje da će u narednoj sezoni elitnog klupskog takmičenja učestvovati šampion ABA lige i prvoplasirana ekipa u regularnom delu sezone, dok će eventualni treći učesnik biti sledeći najbolji tim u ligaškom delu.

Evroliga je, međutim, postavila uslov da prvoplasirani tim regularnog dela mora da zadovolji uslove predviđene B licencom takmičenja, a u suprotnom Evroliga će odrediti drugog učesnika. To će biti drugoplasirani sa fajnal fora, dok će polufinalista sa boljim skorom u regularnoj sezoni biti rangiran kao treći i imaće pravo da nastupi u kvalifikacijama za Evroligu.

Uslovi su hala od minimum 5.000 mesta, udaljenost od najbližeg aerodroma sa redovnim međunarodnim saobraćajem do 100 kilometara, minimum dva hotela sa četiri zvezdice.

- Sporazum koji smo postigli dozvoljava učesnicima ABA lige, koji trenutno ne ispunjavaju sve uslove učešća u Evroligi 2013/14, da se registruju kao domaćini u drugom gradu ili drugoj dvorani. To je veoma važan princip koji smo branili čitavim tokom pregovora - izjavio je predsednik ABA lige Radovan Lorbek, zahvalivši se Evroligi na razumevanju.

To praktično znači da nema prepreke da Igokea ili Radnički, koji ne ispunjavaju uslove hale i aerodroma, igraju u Evroligi, ako to izbore kroz završni turnir, s tim što bi morali da igraju u gradu koji ispunjava uslove.

Postignuti dogovor je kompromis koji važi samo za ovu sezonu, a nadalje će se učesnici Evrolige određivati prema pravilima te organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA