REAL IZBACIO JUNAJTED! "Čelsijeva prostitutka" opet slavi!

U revanš meču osmine finala Lige šampiona na "Old Trafordu" Real Madrid pobedio Junajted sa 2:1 * Borusija na svom terenu demolirala Šahtjor sa 3:0

  • 3

Grmeo je "Old Traford" tokom prvog poluvremena od uzvika: "Ti si Čelsijeva prostitutka", a nasmejani Žoze Murinjo je na kraju dočakao da još jednom zavije u crno "teatar snova". Omraženi trener navijača Mančestera je baš kao i pre deset godina njemu "poseban" meč napustio visoko uzdignutih ruku.

Najveći derbi Lige šampiona, meč koji su svi čekali u revanšu osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja, odigran je na "Old Trafordu", a Mančester junajted je poražen od  Real Madrida. sa 2:1 golovima Modrića i Ronalda.

Posle remija u prvom meču na "Santjago Bernabeu" "crveni đavoli" na svom terenu imaju veliku šansu da eliminišu velikog rivala i plasiraju se u četvrtfinale, ali su propustili priliku.

Baš kao i Porto 2004, slavio je i Real 2013. godine i šokirao nadmene Engleze koji su mislili da je 1:1 iz Madrida bilo pola posla. Onda je Koštinja pogodio u nadoknadi vremena, a sada su željenih 2:1, nešto ranije donele golčine Luke Modrića i Kristijana Ronalda.

Real je u četvrtfinalu, jedan div je morao da padne, ovog puta je to Mančester junajted! Ipak, treba reći da je sudija iz Turske upropastio meč, jer je po mnogima neopravdano isključio igrača Mančestera Nanija posle jednog starta. Tada je Junajted vodio sa 1:0, a nakon toga krenula je ofanziva Madriđana koji su preokrenuli.

A sve je počelo sasvim lepo za domaće.

Mančester je počeo bez Vejna Runija, najboljeg strelca i napadača, ali je to verovatno taktika Aleksa Fergusaona. U prvih deset minuta nije bilo izrazite dominacije jednog ili drugog tima.

Ekipe su  igrale otvoreno sa dosta trčanja i napada na obe strane. Real je imao više lopte u posedu. Ipak, domaći tim je krenuo agresivnije i stvorio je dve odlične prilike preko Nanija, ali nije bilo gola. Samo nekoliko minuta kasnije Vidić je imao odličnu priliku, ali je pogodio stativu posle jednog centaršuta iz kornera...

"ĐAVOLI" BOLJI U PRVOM POLUVREMENU

Rasplamsala se utakmica i opravdala epitet derbija, Real se povratio od šoka i počeo da napada na gol Mančestera... Ali su se "đavoli" sa našim Vidićem odlično branili. Međutim, u 33. minutu Van Persi je šutirao, ali je golman Reala odbio loptu koja je došla do Velbeka i  promašio očiglednu šansu.

Navijači Mančestera grmeli su sa trbina, a nisu štedeli trenera Reala Žozea Murinja, kome su pevali da je "Čelsijeva prostitutka". Real je u 43. minutu ostao bez Di Marije, koji se povredio, pa je umesto njega ušao Kaka...

Ipak, u prvom poluvremenu nije bilo golova, iako je Mančester imao bolje šanse. Real je napadao, pokušavao, ali nije stvorio nijednu izglednu priliku da ugrozi gol domaćih.

U nastavku meča Mančester je krenuo još agresivnije u napad. Odmah je usledila odlična prilika Najpre je Velbek šutirao, ali je golman odbranio, pa je Van Persi pokušao i ništa, ali do lopte je došao Nani iskosa sa desne strane. Centrirao je, međutim, Ramos je slučajno isturio nogu, lopta ga je pogodila i goooool za Junajted u 48 minutu.

Međutim, šok za Mančester u 56. minutu, pošto je posle jednog faula isključen Nani jer je skočio i previše podigao nogu. Nani je dobio direktni crvenoi karton i domaći tim ostao je za 10 igrača. Ovo je bio signal za igrače Real Madrida, koji su krenuli u napade sa svih strana. Murinjo je to osetio i ubacio je još jednog napadača Luku Modrića, kako bi pojačao napad.

TOTALNA OFANZIVA MADRIĐANA

To je dalo rezultat, jer je totalna ofanziva Madriđana urodila plodom, a Modrić je u 66. minutu zabio golčinu za izjednačenje. Samo tri minuta kasnije Ronaldo je povisio rezultat na 2:1, ali se iz poštovanja prema klubu u kojem je igrao i navijačima nije radovao.

Real je vodio 2:1 od 70. minuta, ali Mančester se nije predavao. Napadali su "đavoli" sa svih strana, iako su imali igrača manje, pokušavajući da dođu do gola koji bi im dao šansu da do kraja mogu da urade nešto. Odlične šanse ređale su se preko Velbeka, Van Persija ali bez uspeha jer je golman Reala Lopez bio odličan.

Među osam najboljih klubova na Starom kontinentu je i Borusija iz Dortmunda. "Milioneri" su prilično lagano pobedili Šahtjor sa 3:0 i posle 2:2 iz prvog meča obezbedili najbolji rezultat još od 1998. godine. Strelci za Borusiju bili su Filipe Santana (31. minut), Mario Gece (33) i Jakub Blažčikovski (59).

 

LIGA ŠAMPIONA, 1/8 finala

Revanš mečevi:

Mančester junajted - Real Madrid 1:2 prvi meč 1:1

(Ramos 48‚ auto gol - Modrić 66, Ronaldo 69)

Borusija Dortmund - Šahtjor 3:0 prvi meč 2:2( Santana 31. Gece 33. Blažčikovski 59).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    5. mart 2013 | 22:24

    Modrinho majstore usutkaj bagru kriticara ti nikad nisi bija niti ces solo igrac nego igrac za ekipu,ali u Realu prolaze samo sebicni,to se cekalo pokazi sta znas pucaj po golu kad god mos odnilo me malo susjedi hehehehe...

  • Rafael Vitez Boban

    6. mart 2013 | 00:03

    E jos da je Vidic pogodija pa da se vecer popuni Balkanskin štihon hehe,šteta za MU drago mi je samo radi Modrica inace Manchester boji,a sudac škovaca teška...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA