Kad sudi Čakir, sve pare uložite na crveni karton! (VIDEO)

Turski sudija kao da ima fetiš da pre vremena pošalje fudbalera u svlačionicu, pa je na putu da postane "zicer" za kladioničare

  • 0

Ako na kladioničarskoj listi ugledate meč koji sudi turski sudija Đunejt Čakir, slobodno odigrajte na crveni karton i počnite da razmišljate na šta ćete potrošiti zarađeni novac. Prevedeno na narodski jezik, Turčin više voli da "potegne" crveni karton nego ‘leba da jede!

Čakir je, po mnogima, "prelomio" sinoćni meč osmine finala Lige šampiona između Mančester junajteda i madridskog Reala, tako što je u 57. minutu pokazao crveni karton Portugalcu Naniju.

Da je Čakir “provaljen”, svedoči i post koji je na poznatom fudbalskom forumu ostavio njegov sunarodnik, u kojem je, dva dana pre utakmice Lige šampiona Mančester junajted - Real, pozvao forumaše da “sav novac ulože na crveni karton”.

“On ima neki fetiš da pokaže crveni karton, naročito u važnim mečevima”, napisao je Turčin.

I zaista, čovek koga bi posle sinoćne utakmice bar pola Mančestera proglasilo personom non grata, na dva od četiri meča Lige šampiona, koliko je sudio ove sezone, nekom od fudbalera je pre vremena pokazao put ka svlačionici. Uz to, Čakir je na ovim utakmicama pronašao originalan način da “nabilduje” triceps desne ruke, vadeći iz džepa žuti karton čak 17 puta.

Poređenja radi, njegove kolege koje sude evropske mečeve, za najdrastičnijom merom kažnjavanja posežu, u proseku, tek jednom u desetak utakmica.

Engleski mediji, sasvim očekivano, osuli su "paljbu" po turskom sudiji, optužujući ga čak i da "mrzi Engleze".

"Junajted je morao da ispadne, a Turčin očigledno mrzi Engleze, pošto je u poslednjih godinu dana dodelio čak četiri crvena kartona engleskim klubovima na međunarodnoj sceni i jedan engleskoj reprezentaciji", navode ostrvski mediji.

Podseća se da je pre nego što je isključio Nanija, Čakir ranije u svlačionicu poslao Stivena Džerarda na utakmici između Engleske i Ukrajine u kvalifikacijama za SP, zatim Garija Kejhila u finalu Svetskog klupskog prvenstva između Čelsija i Korintijansa, Džona Terija u prošlogodišnjem polufinalu Lige šampiona između Barselone i Čelsija, kao i Marija Balotelija u prošlosezonskom duelu Mančester sitija i kijevskog Dinama u Ligi Evrope.

Takođe, navodi se podatak da je Čakir prošle sezone dva puta sudio Junajtedu - protiv Benfike u Ligi šampiona, odnosno Atletika iz Bilbaoa u Ligi Evrope i da engleski klub nije pobedio na tim mečevima.

(N. Kojić / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA