KROS: Dva zlata i srebro za Srbiju!

Na Balkanskom prvenstvu u krosu, u Zrenjaninu, nastupalo je devet država, a naša zemlja Srbija osvojila je tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji i četiri medalja u ekipnoj konkurenciji. Zlato su osvojile Amela Terzić i Sonja Stolić

  • 0

Reprezentativke Srbije u atletici Sonja Stolić i Amela Terzić osvojile su zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u krosu u Zrenjaninu.

Srebrno odličje kod seniora pripalo je Mirku Petroviću, koji je samo četiri sekunde u cilju zaostao za pobednikom, Rumunom Marijusom Joneskuom (31,09 minuta).

U konkurenciji mlađih seniorki, naša Amela Terzić zauzela je prvo mesto i osvojila zlatnu medalju u trci na 6 km, rezultatom 21,10.

- Osećam se odlično, a kao domaćin sam očekivala sjajnu trku. Staza je bila super, i nadam se da ćemo kao ekipa imati šansu da se borimo za zlato - izjavila je Amela Terzić.

Terzićeva je trku mlađih seniorki na šest kilometara završila u vremenu 21,11 sekundi, ispred Rumunke Madaline Monike Floree (21,24 minuta) i Turkinje Sevilaj Ejtemis (21,58 minuta).

Srbija je u ekipnoj konkurenciji osvojila ukupno četiri medalje - tri bronzane u konkurenciji juniora, juniorki i seniora i jednu srebrnu kod mlađih seniorki.

Stolić je stazu dugu osam kilometara u konkurenciji seniorki prešla u vremenu 28 minuta, 28 sekundi ispred Turkinje Turkan Ozate i Rumunke Kristijane Frumuz, koja je u cilj ušla sa 38 sekundi zaostatka za Stolićevom.

- Srce mi je puno, jako sam zadovoljna. Posle pet godina opet sam osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u krosu i ponovo se vratila na stazu posle velike povrede. Želim da se zahvalim opštini Zrenjanin što je omogućila organizaciju ovog takmičenja, kao i svojoj porodici i divnoj publici koja me je bodrila sve vreme - izjavila je Sonja Stolić.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

- Svakako da sam zadovoljan zlatnim odličjima Sonje Stolić i Amele Terzić, kao i srebrom Mirka Petrovića, ali i petim mesto Darka Živanovića. Pohvale su zaslužili i naši dragulji u juniorskoj konkurenciji Nađa Cerovec, Uroš Kutlešić i Komnen Cvijović, koji su zauzeli šesto, sedmo i osmo mesto u svojim trkama - ocenio je Popović.

On je naglasio da je na ovom Balkanskom prvenstvu dominantna atletska sila bila Turska i da bi Srbija trebalo da ide tim istim putem.

- Turski atletičari su došli apsolutno pripremljeni za ovo takmičenje. Videlo se da su došli iz savršeno izgrađenog sistema rada. To je pravac koji bi trebalo da sledimo - ocenio je Popović, i dodao da će se do decembra, kada je Srbija domaćin Prvenstva Evrope u krosu, raditi na stvaranju "zajedničkog duha u reprezentaciji i sistema koji vodi ka uspehu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA