JSL: Derbi imenjaka pripao Nišlijama (VIDEO)

Radnički iz Niša je golom Škuletića pobedio Kragujevčane na stadionu "Čika Dača", a domaći navijači, čiji ljubimci već sedam kola ne znaju za pobedu, traže odlazak uprave i trenera

  • 1

Pretposlednja ekipa na tabeli Superlige nikako da izađe iz krize, a i poslednji meč 18. kola pokazao je da se za tim Dejana Đurđevića ne vidi svetlo na kraju tunela. Jeste da je izostala nekolicina prvotimaca, jeste da je Đurđević morao da "tumba" pozicije pojedinim igračima, ali svejedno, domaći su igrali tako da je izgledalo kao da ne bi dali gol da se utakmica igra dva dana.

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:1, golom Petra Škuletića u 34. minutu u poslednjoj utakmici 18. kola JSL.

Iskusni Marko Ljubinković poslao je dugu loptu ka napadaču niškog tima, na pozajmici iz Vojvodine. Izdržao je Škuletić duel sa defanzivcem kragujevačkog Radničkog i potom lako matirao Ognjena Čančarevića. To je prvi gol crnogorskog fudbalera u dresu Radničkog iz Niša.

Kragujevački Radnički već sedam kola nema pobedu u prvenstvu, a u tih sedam mečeva igrači Radničkog dali su samo dva gola. Poslednju pobedu Radnički je zabeležio još 3. novembra (protiv OFK Beograda 3:2)!

Razumljivo je bilo i nezadovoljstvo domaće publike, koja je uzvikivala: "Uprava napolje" i "Švabo (nadimak trenera Đurđevića), odlazi".

- Sramna partija mojih izabranika, publika je potpuno u pravu. Ne mogu da kažem nijednu reč da ublažim ovo. Jako je teška situacija i treba nam vreme da ovo izanaliziramo i vidimo šta ćemo dalje. Video sam stravičan strah i grč posle primljenog gola i video sam da teško mogu da se podignu. Probao sam da ih podignem, motivišem u poluvremenu, ali je karakter pojedinih igrača limitiran - rekao je Đurđević posle utakmice.

Njegov kolega Saša Mrkić poželeo je Kragujevčanima da nekako obezbede opstanak.

- Znali smo da će biti teška utakmica i da rival ima dosta kadrovskih problema, od povređenih igrača do situacije u klubu. Došli smo u Kragujevac da se nadmećemo i da iz zgusnute odbrane dolazimo u kontre. Čestitam protivnicima i želim im ostanak u ligi jer ovaj grad to zaslužuje - rekao je trener Nišlija, koji u narednom kolu dočekuju Crvenu zvezdu.

REZULTATI 18. KOLA:

Radnički 1923 - Radnički Niš 0:1 (0:1)

BSK Borča - Vojvodina 3:3 (2:1)

Smederevo - Rad 1:1 (1:0)

Donji Srem - Sloboda Point 0:0

Hajduk - OFK Beograd 3:0 (3:0)

Spartak Zlatibor voda - Javor 1:1 (1:0)

Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0 (2:0)

Jagodina - Partizan 0:1 (0:1)

TABELA: Partizan 46, Crvena zvezda 38, Vojvodina 35, Jagodina 32, Rad 28, Sloboda Point 28, Javor 27, Spartak Zlatibor voda 24, OFK Beograd 22, Radniki Niš 21, Hajduk 19, Novi Pazar 19, Donji Srem 17, BSK 15, Radnički 1923 13, Smederevo 9.

(Telegraf.rs / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jonuz

    11. mart 2013 | 01:28

    definitvno srbija igra najgori fudbal na svetu....bojle igra estonija,litvanija,honduras i ne znam ko jos. Kad igrac moze da promasi gol od 7 metara,udarcem glavom,a bio pored gola 2 metra,,,,onda ne znam........................................

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA