LIGA ŠAMPIONA: Barsa razbila Milan 4:0, Galata slavio u Nemačkoj (VIDEO)

Iz revanš mečeva osmine finala Lige šampiona Barselona je izašla kao najveći pobednik, pošto je na "Nou Kampu" pobedila Milan sa ubedljivih 4:0, dok je u Gelzenkirhenu viđeno nekoiko rezultatskih preokreta na meču Šalke - Galatasaraj, ali su na kraju Turci slavili sa 3:2, rezultatom koji im donosi prolaz među osam najboljih u Evropi

  • 3

Još jedan praznik fudbala, još jedan utorak, još jednom Liga šampiona!

Odigrani su peti i šesti revanš mečevi osmine finala, a kao veliki pobednici izašle su obe ekipe koje su bile u lošijem položaju posle prvih mečeva.

Barselona je "Nou Kampu" napravila veliku pobedu od 4:0 nad Milanom i time nije samo anulirala onih 2:0 iz Italije, već je uspela i da u potpunosti preokrene rezultat u svoju korist! Ovim rezultatom su Katalonci postali prva ekipa koja je posle poraza od 2:0 u prvom meču uspela da prođe dalje u nokaut rundi LŠ.

Mesi sa dva i Vilja i Alba sa po jednim golom srušili su sedmostrukog šampiona Starog kontinenta, ali je presudni momenat sigurno viđen u 39. minutu, kada je Nijang pogodio stativu iz zicer situacije, a moćni Argentinac posle samo minut anulirao prednost i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Galatasaraj je na drugoj strani, u Gelzenkirhenu posle 1:1 u Turskoj uspeo da pobedi 3:2 i da nađe svoje mesto među najboljih osam ekipa Evrope.

Šalke je poveo, ali je turska ekipa preokrenula i došla do velikih 2:1, ali je Bastos izjednačio i poslednjih pola sata je viđen neverovatan fudbal u Nemačkoj iz kojeg je kao pobednik izašla turska drim tim ekipa posle overavanja pobede u 94. minutu i gola Buluta.

BARSELONA - MILAN 4:0

(Mesi 5, 40, Vilja 55, Alba 90+2)

TOK MEČA: Iako je Milan nadigrao Barselonu (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, Katalonci su smatrali da je prolaz dalje ipak moguć s obzirom na to da je njihov klub u istoriji uspevao da se vrati i iz težih situacija.

Znalo se da će Barselona silovito krenuti i da će odmah probati da anulira dva gola prednosti Milana, ali "rosoneri" nisu očekivali da će primiti gol već u petom minutu.

GOOOOOOOL 1:0, 5. minut - Leo Mesi postigao svoj prvi gol iz igre protiv italijanskih ekipa. Sjajno je Argentinac primio i brzo šutirao sa ivice šesnaesterca posle pasa Ćavija. Abijati se nije ni pomerio.

Furiozan početak nastavio je Andres Inijesta bombom sa dvadeset metara u 13. minutu, kada je Abijati jedva odbranio šut, a lopta je zatim pogodila prečku, posle čega je "pala" na glavu Mesiju, koji je pogodio samo spoljni deo mreže.

Milan samo izbija loptu i pokušava samo preko kontranapada da ugrozi Valdesov gol, a u odbrani su neverovatno smušeni, pošto je Barselona apsolutno nametnula svoj ritam.

Od 15. do 25. minuta Milan je malo došao do daha i uspeo da zaustavi početni nalet Katalonaca.

GOOOOOOOL 2:0, 40. minut - Samo minut nakon što je Nijang u jednoj kontri i u situaciji jedan na jedan sa Valdesom pogodio stativu, stigla je kazna na drugoj strani. Ambrosini je izgubio loptu na sredini terena, Inijesta je uzeo loptu, dodao do Mesija, koji je šutirao sa slične pozicije kao i kod prvog gola i mreža se opet tresla!

Barselona vodi 2:0!

Apsolutna dominacija Barselone, ali ostaje utisak da je Nijang umesto stative vrlo lako mogao da pogodi prolaz Milana.

GOOOOOOOL 3:0, 55. minut - Drugo poluvreme krenulo je malo u znaku Milana, koji je odlučio da mora da krene unapred, a ne samo da se brani, ali im ni to nije donelo rezultat, već im je donelo još jedan gol u mreži. Gol koji je postigao David Vilja više je Ćavijev nego što je njegov zbog sjajnog pasa Barsinog kapitena, a Vilji je ostalo da "samo" plasira loptu u suprotan ugao Abijatijevog gola.

Posle gola, u narednih 20 minuta skoro da se nije događalo ništa bitno, sem slobodnog udarca Mesija koji je stigao samo do živog zida.

Sjajnu priliku za Milan je u 82. minutu imao Robinjo na asistenciju Bojana Krkića, koji je zajedno sa njim ušao sa klupe. Na Bojanovu povratnu se zaleteo Robinjo , šutirao ali je bio izblokiran od Albe, na samo pet metara od gola.

GOOOOOOOOL 4:0, 90+2. minut - Upravo igrač koji je izblokirao Robinjov šut za prolaz dokusurio je Milaneze u drugom minutu nadoknade, kada je sjajno istrčao jednu kontru i dobio loptu koju je lagano smestio u mrežu posle duela sa Abijatijem. Đordi Alba za velikih 4:0!

Na kraju, istorisjki preokret Barselone, koja je ovom pobedom očigledno izašla iz krize koja ih je uhvatila u poslednjih mesec dana, i koja je opet najavila lepršavi popularni tika-taka fudbal širom Španije i Evrope.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Ćavi, Inijesta - Mesi, Vilja, Pedro.

MILAN: Abijati - Abate, Zapata, Mekses, Konstant - Flamini, Ambrosini, Montolivo, Boateng - El Šaravi - Nijang.

ŠALKE - GALATASARAJ 2:3

(Nojšteder 19, Bastos 63 - Altintop 37, Jilmaz 42, Bulut 90+5)

Meč koji se igra u Gelzenkirhenu je u potpunosti u drugom planu, iako je turski klub jedan od timova koji najviše zavređuje pažnje u poslednjih nekoliko meseci zbog transfera Snajdera i Drogbe.

I pored toga, "Veltins arena" je puna, mada je pitanje da li ima više navijača koji bodre nemački klub, zbog velikog broja turskih pečalbara u najmnogoljudnijoj zemlji Evrope.

Zanimljivo je da je Šalke, od kada je počela ova sezona Lige šampiona, na svakom svom meču u elitnom takmičenju dao bar po jedan pogodak.

GOOOOOOOL, 1:0, 19. minut - Iako Galatasaraj više drži loptu u svom posedu, Šalke je prvi došao do prednosti. Posle jednog kornera koji je izveo Džeferson Farfan stvorila se gužva u šesnaestercu turskog tima iz koje je kao pobednik izašao Nojšteder, koji je zakucao loptu pored Muslere u mrežu.

GOOOOOOL, 1.1, 37. minut - Galatasaraju se isplatila dominacija i stigli su do izjednačenja preko Hamita Altintopa, koji je zapalio jednu loptu sa 25 metara i Timo Hilderbrand nije mogao ništa da učini. Najzad Altintopu nisu bile smetnje stative i prečke kao do sada, ali je Altintop sigurno u vrlo nezgodnoj situaciji zbog činjenice da je rođen u Gelzenkirhenu i zbog toga što je čak četiri godine svoje karijere proveo u Šalkeu.

GOOOOOOL 1:2, 42. minut - Od 42. minuta turska ekipa ima rezultat za četvrtfinale. Burak Jilmaz ponovo je zatresao mrežu, osmi put ove sezone u Ligi šampiona, posle serije očajnih reakcija domaće ekipe.

Jilmaz je protiv Šalkea pogodio u šestoj utakmici zaredom u LŠ, čime je postavio rekord.

GOOOOOOL 2:2, 63. minut - Heger je zapalio loptu sa dvadeset metara, a prečka je pukla toliko jako da se čulo na celom stadionu, posle čega su odbrambeni igrači Galate loše izbili loptu, pa je ona opet došla u njihov šesnaetserac.

Na nju su se zaleteli Muslera i Puki, čiji je sudar bio sumnjiv da je možda i faul nad golmanom Galatasaraja, ali je igra nastavljena, lopta je došla do Učide, koji ju je prosledio na drugu stativu, gde je bio sam Mišel Basits, koji je zakucao loptu pod prečku i doneo veliku neizvesnot u poslednjih 20 minuta utakmice u Gelzenkrhenu.

Foto: Tanjug/AP

Sjajnih poslednjih pola sata je viđeno na "Veltins areni" u kojima su više napadali igrači Šalkea, dok je Galatasaraj pokušavao da sačuva za njih pozitivnih 2:2, ali su na kraju uspeli da dođu i do pobede.

GOOOOOOOOl 2:3, 90+5. minut - U momentima kada je Šalke pokušavao da dođe do zlata vrednog gola, usledila je jedna kontra turske ekipe, Umut Bulut je dobio sjajnu loptu koja mu je omogućila da izađe oči u oči sa Hildenbradom, kojeg je iz dva pokušaja uspeo da matira i donese veliki uspeh svojoj ekipi.

Na kraju velika pobeda turske ekipe koja će se naći u grupi osam najjačih ekipa Evrope zajedno sa Realom iz Madrida, Juventusom, Barselonom, Pari Sen Žermenom, Borusijom iz Dortmunda, a od srede verovatno i sa Bajernom i pobednikom meča Malaga - Porto.

ŠALKE: Hildebrand, Hovedes, Učida, Matip, Kolašinac, Bastos, Hoger, Dreksler, Neuštater, Farfan i Puki.

GALATASARAJ: Muskera, Nunki, Semih Kaja, Eboue, Altintop, Selčuk, Inan, Felipe Melo, Riera, Snajder, Drogba, Jilmaz.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA