ODE PREDSEDNIK: Tole daje ostavku krajem meseca?!

Tomislav Karadžić je odlučio da se povuče sa mesta predsednika Fudbalskog Saveza Srbije posle kvalifikacione utakmice sa Škotskom u Novom Sadu (26. marta)

  • 14

Otac, majka, Bog i predsednik srpskog fudbala i Fudbalskog Saveza Srbije povlači se sa svog trona!

Tomislav Karadžić se posle kvalifikacionog meča Srbija - Škotska, koji se 26. marta igra u Novom Sadu, povlači sa mesta predsednika FSS, otkriva "Blic"!

Karadžićev odlazak sa sobom će povući i ozbiljne spekulacije oko političkog pritiska, ali i to je sumnjivo zbog njegovog dobrog odnosa sa Mlađanom Dinkićem i Ivicom Dačićem.

Tole ima već 74 godine, a ovaj potez je objasnio svojim saradnicima kao želju da pruži šansu i otvori vrata mlađim, ambicioznijim ljudima, koji će znati odgovore na sve složenija menadžerska pitanja i izazove koje pruža vođenje nacionalnog fudbalskog saveza.

Prema saznanjima koja nudi "Blic", Karadžićeva ostavaka može se dovesti i u vezu sa njegovim zdravstvenim stanjem jer je, još uvek aktuelni predsednik FSS-a, u poslednje vreme posećivao oftamološke klinike i dobio savete da "smanji tempo" radnih aktivnosti.

Najbliži Karadžićevoj fotelji je generalni sekretar FSS-a Zoran Lakovićkoji već duže vreme uživa poverenje fudbalskog šlagera iz Srbije, ali i iz UEFA koji su ga kooptirali u tela i komisije evropske kuće fudbala.

Najveći Karadžićev uspeh je izgradnja Kuće fudbala u Staroj Pazovi, a neuspeh je veliki sukob sa Radomirom Antićem posle ispadanja iz grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Predsednici saveza:

Miljan Miljanić 1992. - 2001.

Dragan Stojković 2001. - 2005.

Tomislav Karadžić 2005. - 2006.

Zvezdan Terzić 2006. - 2008.

Tomislav Karadžić 2008. - 2013.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA