INDIJAN VELS: Tornado Đoković oduvao Congu

Srpski as za samo 54 minuta razbio Francuza sa 6:3,6:1 i plasirao se u polufinale turnira u kome se sastaje sa Huan Martinom Del Potrom koji je eliminisao Endija Mareja sa 6:7,6:3,6:1

  • 1

Najbolji svetski teniser Novak Đoković    počistio je sa terena Francuza Žoa Filfreda Congu u četvrtfinalnom meč na Mastersu u Indijan Velsu  sa 2:0 (6:3,6:1). Novak je maltene odradio lakši trening jer je za 54 minuta oduvao protivnika poput pustinjske oluje u Kaliforniji.

Novak nije izgubio nijedan poen u gemovima na svoj servis, napravio je 14 direktnih poena, a da nije imao nijednu neiznuđenu grešku. Naš as će u polufinalu igrati protiv Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Endija Mareja sa 6:7,6:3,6:1.

- Kada je bilo važno, nisam mu dao da uhvati priključak, nisam mu dozvolio da dođe do prilike da možda napravi brejk i vrati se u meč. To mi je bilo jako bitno – da tokom celog meča ostanem mentalno maksimalno prisutan- rekao je Đoković posle meča.

Bio je ovo 15. duel Srbina i Francuza, a od prethodnih 14 Novak je dobio devet, ali i poslednjih sedam ako se ne računa pobeda Conge u Parizu 2011. godine, kada Novak nije ni izašao na teren.

Đoković je odigrao meč kao iz udžbenika i nije dozvolio rivalu da mu uzme nijedan direktan poen na njegov servis, dok je on potpuno demolirao indisponiranog Francuza.

Tok meča....

Conga je vrlo sigurno počeo meč i vrlo lako uzeo gem na svoj servis dozvolivši Novaku samo dva poena. Đoković mu se odmah revanširao i sudeći po početku biće ovo vrlo neizvestan duel. Na tribinama stadiona u Indijan Velsu, između ostalih, nalazio se Žarko Čabarkapa, bivši košarkaš Beopetrola, Budućnosti, kao i NBA timova Finiksa i Golden Stejta.

Igrači su bili u egalu sve do petog gema a tek tada je Novak uspeo da dođe do čak tri  brejk lopte, a odmah je prvu iskoristio za vođstvo  3:2. Nole je odmah materijalizovao brejk i na svoj servis je razneo Congu bez osvojenog poena za 4:2.

Najbolji svetski teniser bio je blizu i drugog brejka, ali je Conga uspeo nekako da se izvuče i da posle prednosti spasi jednu loptu i smanji rezultat na 4:3.

Tada je usledila srpska furija, Novak je uzeo svoj servis,a zatim fenomenalnom igrom uzima novi brejk Francuzu i to uz samo jedan izgubljen poen za vođstvo 1:0 u setovima. Lako je Novak dobio prvi set dozvolivši protivniku samo četiri direktna poena.

Međutim, tu nije stao. Kako je završio prvi tako je nastavio drugi set gde je uzeo još jedan, treći uzastopni gem protivniku i poveo sa 1:0, a zatim na servis Conge došao do tri brejk lopte i iskoristio tek treću za ubedljivih 2:0. Odmah potom Nole uzima i svoj servis za 3:0.

Novak je nastavio da teroriše Congu i ubrzo je uzeo još jedan brejk za 5:1 a zatim rutinski priveo meč kraju za 53 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA