ZVEZDA SE RASPADA: Radnički ugasio poslednju nadu za titulu! (VIDEO)

Ekipa Aleksandra Jankovića nadigrana u Nišu na "Čairu" naočigled selektora Srbije Siniše Mihajlovića. Utakmica 19. kola završena rezultatom 2:1. Golove postigli Ljubinković i Škuletić za Nišlije, dok je Kasalica ublažio peti poraz ove sezone

  • 13

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su poraz na gostovanju Radničkom iz Niša 1:2 u prvom meču 19. kola Jelen superlige.

Iz lože stadiona na "Čairu", peti poraz "crveno-belih" ove sezone posmatrao je selektor Srbije Siniša Mihajlović, a odličnu partiju ponovo su pružile Nišlije, koji su dokazali da su profitirali u januarskom roku. Golove su postigli Marko Ljubinković u 44. i Petar Škuletić u 67. minutu. Zvezda je meč završila sa desetoricom igrača zbog isključenja Nikole Petkovića u 61. minutu, ali je uspela da ublaži poraz golom Filipa Kasalice u 78. minutu.

Ovim porazom Zvezda je dala prostor Partizanu da se eventualnom večerašnjom pobedom nad OFK Beogradom odlepi na velikih 11 bodova razlike.

U skoro pola sata utakmice nije se imalo šta uzbudljivo videti. Zvezda je imala posed lopte, ali to nije znala da iskoristi na kreativan način. Uspostavili su "crveno-beli" svoj tempo, ali je svaka obećavajuća inicjativa imala jalov finiš. Domaćinima je dugo trebalo da se rasterete pritiska, tako da su u pomenutom periodu najzanimljiviji bili navijači obe ekipe. Najpre su "delije" na severnoj tribini napravile svoju koreografiju, oko 15. minuta su na jugu "meraklije" pustile svoju "šetalicu" i transparent "I kad kosti ostare".

Zapretili su domaći pred oko 12.000 gledalaca preko Škuletića, koji je loptu poslao iznad gola u 25. minutu, a dva minuta kasnije usledila je najbolja i jedina prilika Crvene zvezde na "Čairu" u prvom poluvremenu. Naime, Mladenović se snašao da Milunoviću pošalje dobru loptu u središte kaznenog prostora, ali je napadač loše zahvatio loptu.

Razigrale su se obe ekipe, golman domaćih Kesić je intervenisao kada je šutirao Milijaš sa velike udaljenosti. Na deset minuta do kraja poluvremena Radnički je igrao opuštenije, vrebao i na levom krilu, a u finišu je za to dobio nagradu.

Mikić je "ispao" u duelu sa Aleksandom Jovanovićem, koji je s desne strane našao Marka Ljubinkovića da glavom postigne gol u 44. minutu, bez ikakvih smetnji od strane usnulih Zvezdinih štopera, pre svega Mladenovića.

Kako je Zvezda (ponovo) morala da juri rezultat, a Radnički da ga čuva, drugo poluvreme je otvoreno bržim akcijama i prilikama. Prvu je imao Savićević, koga je Janković ubacio umesto povratnika Kadua, ali je mladi igrač glavom poslao loptu iznad prečke. Nije dugo prošlo, a Radnički je imao ozbiljnu šansu da povisi rezultat, kada je Kolarević prodorom sa 40 metara stigao do ruba šesnaesterca, ali je traljavo šutnuo pored gola, na sreću Bajkovića.

Milunović je pokušao preambiciozno da savlada Kesića, nervoza se već ozbiljno uvukla u redove "crveno-belih", pa je Janković bio prinuđen na to da umesto neprimetnog Lazovića ubaci rovitog Kasalicu. Novu glavobolju Aleksandru Jankoviću zadao je Nikola Petković, koji je za pet minuta zaradio dva žuta kartona i napustio teren u 61. minutu!

Milivojević i Mudrinski su u dva navrata s distance, odnosno pet metara, ostali neuspešni da zatresu mrežu, ali je Radnički koristio protraćene prilike gostiju da povede kontre. Upravo su iz jedne takve domaći stigli do 2:0 u 68. minutu. Pejčić je poslao loptu do Stojanovića, ovaj do još jednog januarskog pojačanja Škuletića na drugoj strani kaznenog prostora, koji je lagano plasirao loptu pod prečku.

Poslednja očajnička mera Jankovića bila je ulazak Daude umesto Mudrinskog. Nadu da bi eventualno moglo da se dođe do boda vratio je Mudrinski u 78. minutu. Milunović je centrirao sa nekih 30 metara, a Kasalica je bio na pravom mestu da glavom savlada Kesića.

Ispostavilo se da od boda, koji bi bio veliki kao kuća, nije bilo ništa, a Škuletić je do kraja meča imao još dve sjajne prilike.

Na kraju meču se zakuvalo, i to najpre između Kasalice i Stamenkovića, koji je u zaustavnom vremenu zaradio drugi i isključujući žuti karton, a nečuvena scena se desila kada su članovi stručnog štaba domaćeg tima poslali loptu koja je završila u autu na tribinama, pokušavajući da izvuku od sudije Maja Vujovića da svira kraj utakmice. Aleksandar Pantić je krenuo da se gura sa pojedinim članovima, ali je opšta tuča, srećom, izbegnuta.

Radnički Niš: Kesić, Stamenković, Petrović, Živković, Dragićević, Pejčić, Kolarević, Stojanović (od 73. Đorđević), Ljubinković, Jovanović, Škuletić.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kadu (od 46. Savićević), Milunović, Mudrinski.

SUPERLIGA, 19. kolo

nedelja:

Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1

( Ljubinković 44, Škuletić 68. - Kasalica 78.)

Javor -BSK 14.30

Novi Pazar - Smederevo 14.30

Radnički Kragujevac - Hajduk Kula 14.30

Partizan  OFK Beograd 18.00

Utakmice planirane za subotu 16. mart su odložene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA