MILOJKO PRED MAKSIMIR: Igračima neka pomogne bog i turski sudija!

Srpski komentator iz Zagreba 1999. godine poručuje Mihajloviću šta da uradi posle utakmice, šta bi voleo da se dogodi u petak uveče u Zagrebu i kakav savet daje kolegi koji će prenositi meč iz Hrvatske

  • 5

Jedna od razlika susreta sa Hrvatima koji predstoji i onog koji je odigran nekoliko meseci posle bombardovanja Srbije (1999. godine) jeste i komentator koji će iz Beograda poći za Zagreb. Milojko Pantić će ovoga puta utakmicu sa komšijama pratiti u beogradskom kafiću, a pristao je da Telegrafu odgovori na nekoliko pitanja u vezi sa mečom u petak.

Milojko, kojeg i dalje prizivaju mnogi da uzme mikrofon 22. marta na "Maksimiru", kao i uvek, odgovorio nam je vrcavo i šmekerski.

Šta najviše pamtite sa čuvenog meča 1999. godine?

- Čuveni 'jajomet' između Batice Mirkovića i Jarnija.

Da li su morale da se kriju emocije u loži kada su golove postizali Stanković i Mijatović?

- Stadion 'Maksimir' je bio u rekonstrukciji, pa su improvizovane komentatorske kabine meni i Boži Sušecu napravili pored terena, tako da nije

bilo potrebe da se kriju emocije. Kad su Hrvati davali golove, likovao je on, dok sam kod Dekijevog i Mijatovog gola, kao i na kraju, egzaltirao ja.

Šta biste voleli da se desi na "Maksimiru" 2013. godine?

-To što bih voleo da se dogodi, neizvodljivo je, jer su savezi dve države, kršeći osnovna ljudska prava, dogovorili zabranu Srbima da gledaju utakmicu u Zagrebu, a Hrvatima da navijaju u Beogradu.

Šta biste savetovali kolegi koji će prenositi meč iz paklene atmosfere?

- Da počne prenos rečima: Ljudi moji, ovde nema nikakvog pakla, stadion je pun, sve su to navijači Hrvatske jer je Srbima zabranjen pristup 'Maksimiru'. Hrvati navijaju, pevaju, zvižde, ali to nije nikakav pakao.

Vaša poruka za Mihajlovića?

- Podnesi ostavku odmah posle utakmice, dobio ili izgubio. Ako slučajno dobiješ, da ne kvariš utisak već na sledećem meču, ako izgubiš, zato što si kao trener rođeni gubitnik.

Poruka igračima?

- Neka vam je bog i onaj turski sudija u pomoći.

Vaše mišljenje o hrvatskom kolegi Dragu Ćosiću?

- 'Tanka rabota', daleko od legendarnih hrvatskih reportera.

Kojim rečima biste počeli prenos da ste vi u petak na "Maksimiru"?

-Već sam to rekao u poruci kolegi koji će prenositi utakmicu. Dodao bih samo: 'Budimo objektivni, Hrvatska je za Srbiju bila i ostaće fudbalska velesila, bez obzira na rezultat u 'Maksimiru'".

Gde ćete gledati predstojeći meč?

- U omiljenom kafiću sa društvom jer to nije utakmica za gledanje u mirnoj porodičnoj atmosferi.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PfcBgd

    19. mart 2013 | 13:58

    BUDALA MATORA!

  • gane

    19. mart 2013 | 14:25

    milojko car!

  • baki

    19. mart 2013 | 18:59

    Pa u pravu je covek pakla nece biti jer ima oko 20tak srba na celom stadionu hahah mogu rvati samo izmedju da se seksaju kao i po obicaju gejcine tj pedercine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA