MIHAJLOVIĆ: Terzić na sudu da objasni kako mi menadžer određuje sastav!

Srpski selektor nije hteo da komentariše tvrdnje bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije posle poraza u Zagrebu

  • 8

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je tužbu protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića da je sastav za meč sa Hrvatskom odredio menadžer pojedinih igrača.

- Ne želim to da komentarišem. O tome ću pričati na sudu, kada Terzić bude podneo dokaze za to što je izjavio - poručio je on i zahvalio novosadskoj publici na podršci.

Mihajlović je rekao da su njegovi izabranici zasluženo slavili protiv Škotske (2:0), istakavši da je pobeda mogla da bude i ubedljivija.

- Odigrali smo veoma dobru utakmicu, iako loš teren nije bio najpogodniji za naše karakteristike i naš način igre. Nismo želeli da napucavamo loptu, već smo se trudili da igramo do kraja svojim stilom. Zasluženo smo pobedili, a rezultat je možda mogao da bude ubedljiviji - izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije.

On je naveo da je igračima na poluvremenu rekao da ne žale za propuštenim šansama i da nastave u istom ritmu, što su, kako je naglasio, i učinili.

Na pitanje novinara zašto u Zagrebu nije izveo ovakav sastav, Mihajlović je odgovorio da je svaka utakmica različita i "za sebe".

- Svaki trener na svetu će odrediti sastav koji će napraviti najviše problema rivalu. Zadvovoljan sam kako su igrači psihički pristupili utakmici samo četiri dana posle poraza od Hrvata - istakao je srpski selektor.

- Navijači su večeras pokazali kako se poštuju reprezentativci. Zahvalan sam i škotskim navijačima, koji su pomogli da se teren očisti od snega i koji su uplatili novac u humanitarne svrhe za Dečje selo u Sremskoj Kamenici. Videćemo da li je izvodljivo da i sledeći meč kao domaćini igramo u Novom Sadu, ima još dosta vremena, ali u svakom slučaju novosadska publika to zaslužuje - poručio je Mihajlović.

Škotski selektor Gordon Strahan rekao je da su oslovi za igru bili teški, ali da su njegovi mladi igrači pokazali veliko srce.

- To je mlad tim koji ima kvalitet, sa njima treba dosta da se radi. Mislim da će naša ekipa za godinu-dve biti na nivou Srbije. Zahvaljujem našim navijačima koji su došli da nas bodre. Igrači kada izađu na teren i vide ih u kiltovima prorade im emocije i dobijaju krila - rekao je Strahan.

Nakon ove pobede Srbija ima sedam bodova u A kvalifikacionoj grupi, dok je Škotska na začelju tabele sa dva boda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    26. mart 2013 | 23:47

    miho odlazi... skotska se raspada...

  • Aranđel

    26. mart 2013 | 23:13

    Svaka čast za večerašnju igru, ova postava treba da bude kostur reprezentacije za ubuduće

  • Ivan CH

    27. mart 2013 | 07:25

    Alo Free Vojvodina! Vec neko vreme citam tvoje komentare! Ko si i sta si da komentarises na ovakav nacin? Pokazao je NOVI SAD i VOJVODINA vise puta koga zele da gledaju. Prema tome oladi a svoje ideje zadrzi za sebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA