ČOVIĆ: Od ponedeljka radimo na UEFA licenci

Potpredsednik Crvene zvezde najavio je da klub čeka ogroman posao u nastojanjima da dobije licencu za učešće u evropskim takmičenjima

  • 1

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je da će klub od ponedeljka početi intenzivno da radi na dobijanju UEFA licence za učešće u evropskim takmičenjima.

- Na ovom polju otvaramo priču od ponedeljka. Pred nama je ogroman posao, a vreme je ograničeno zbog strogih uslova od strane UEFA - rekao je Čović za "Sport".

Problem sa dugovanjima bivšim igračima, trenerima i zaposlenima trebalo je da bude rešen do 31. marta, ali se u klubu oslanjaju na odlaganje roka. Za to vreme, još nije utvrđeno kada će "Gasprom" konačno platiti sponzorstvo.

- Nije još platio i ne znam kada će se taj čitav projekat odraditi do kraja. Nama u Crvenoj zvezdi ne predstoji ništa nego da čekamo - istakao je Čović, i potom najavio smanjenje broja zaposlenih.

- Postoji višak zaposlenih, tako da tek sledi da preciziramo koliko mora da bude otpušteno. Druge nema pošto je poznata situacija. Nema novca da se izdrži sa sadašnjim brojem ljudi. Videćemo da sve bude završeno u najkraćem m0gućem roku.

Zaposleni u Zvezdi odbili su dva puta predlog Uprave da im za prethodnih devet meseci budu isplaćeni minimalci, što može da napravi još veći problem za dobijanje UEFA licence, pošto evropska kuća fudbala ne toleriše dugovanja.

Čović je rekao da će novi trener Rikardo Sa Pinto moći da vodi ekipu sa klupe na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca jer će svi papiri biti gotovi do subote.

- Na sastanku Upravnog odbora članovi su imali uvid u odrađeno i ne vidim problem da Sa Pinto predvodi Zvezdu u nastavku sezone. Iako je potreban neki dodatan korak, imamo još dva dana do nove utakmice - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs / Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mornar

    28. mart 2013 | 10:57

    Ugasite se i mi navijaci da osnujemo " Zvezda Crvena "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA