WTA MAJAMI: Šarapova održala čas tenisa umornoj Jeleni

U prvom polufinalu turnira na Floridi Džej-Džej je na "betonu" ponovo bila samo 15 sati od pobede nad Robertom Vinči

  • 0

Sjajnom realizacijom prvog servisa (24/26) Marija Šarapova je finalistkinja WTA turnira koji se igra u Majamiju. Iskusna Ruskinja je znalački iskoristila činjenicu da je Jelena Janković meč četvrtfinala protiv Roberte Vinči odigrala nepunih 15 sati pre polufinala. Konačno, posle 64 minuta igre Marija je slavila sa 2:0 (6:2, 6:1) i na tribine poslala i poslednjeg predstavnika srpskog tenisa na 5.185.625 dolara vrednom turniru.

Konstantno dobra u servisu i sa samo tri izgubljena poena posle prvog servisa, Šarapova je lako zagospodarila terenom i protivnici dala do znanja da je neće štedeti. Naprotiv, treća nositeljka na turniru je "ekspresno" želela da završi meč, kako bi imala više vremena za odmorom. To joj je i pošlo za rukom...

Dva brza brejka u prvom setu determinisala su ceo tok duela. Trenutak dekoncentracije Šarapovu je koštao servisa na 3:0, a 2:3 je bilo sve što je Jelena uradila. Ruskinja je ponovo dodala gas i lako rešila prvi set sa 6:2.

Ništa se nije promenilo ni u drugom, ispostaviće se poslednjem setu za Jelenu na turniru. Za 4:0 Mariji je trebalo samo 15 minuta, koliko joj je u prvom trebalo da dođe do 3:0. Jelena je zasluženo izgubila, a i da je bila odmornija, pitanje je da li bi mogla da iznenadi preciznu Ruskinju.

Ovako, ulaz u polufinale Majamija i pružene partije na vrelom betonu našoj teniserki bi mogle da budu veliki podstrek za nastavak sezone i nastojanje da se do Roland Garosa "ubaci" u Top 20 najboljih teniserki sveta.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA