Zvezda na debiju Sa Pinta juri 4.000. gol!

Fudbaleri "crveno-belih" očekuju tri boda protiv Radničkog iz Kragujevca, a ako do njih dođu, sigurno će ostvariti vredan jubilej

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde nadaju se da protiv Radničkog iz Kragujevca u 20. kolu Jelen Superlige dođu do vrednog jubileja - 4.000. prvenstvenog gola. Time bi uveličali debi novog trenera Rikarda Sa Pinta, ukoliko uopšte Portugalac bude vodio ekipu, jer još nije potpisan raskid ugovora imeđu Zvezde i Pintovog prethodnika Aleksandra Jankovića, mada na "Marakani" tvde da će obaviti sve što treba.

Filip Kasalica u porazu od Radničkog u Nišu sa 1:2 postigao je za tim 3.999. gol, a "crveno-beli", ako misle da pobede Kragujevčane, definitivno moraju da postignu bar jedan gol, mada oni verovatno očekuju i više protiv "davljenika" na tabeli.

Ovo je prilika i da se podsetimo situacija i strelaca 1.000, 2.000 i 3.000. gola za "crveno-bele".

Miroslav Pavlović postigao je hiljaditi prvenstveni gol za Crvenu zvezdu 10. decembra 1967. u posledenjem kolu jesenjeg dela prvenstva protiv Vojvodine u Novom Sadu u meču završenom upravo Pavlovićevim golom (2:2). "Crveno-beli" te sezone osvojili su osmu titulu, prvu od tri uzastopne.

Pavloviću je to bila prva sezona na "Marakani", ostao je do 1974, a nažalost, više nije među živima jer je preminuo 2004. u 62. godini.

Milko Đurovski postigao je 2.000. gol 11. marta 1984. u pobedi nad Dinamom iz Vinkovaca na "Marakani" sa čak 7:1. Milko je postigao dva gola, kao i njegov brat Boško i Ranko Đorđić, dok je Milan Janković jednom bio strelac. Crvena zvezda te godine osvojila je 15. put titulu šampiona Jugoslavije, a Milko Đurovski uzburkao je fudbalsku javnost prelaskom iz Crvene zvezde u Partizan 1986. U Humskoj proveo je četiri godine pre odlaska u inostranstvo.

Perica Ognjenović, svojevremeno velika nada i neostvareni talenat Zvezde, postigao je 3.000. prvenstveni gol za "crveno-bele" 4. oktobra 1997. na Banovom brdu u pobedi protiv Čukaričkog sa 3:1. Te sezone Crvena zvezda zauzela je drugo mesto u šampionatu, iza Obilića, koji je izbacio i u kupu, pa je klub sa "Marakane" ostao bez trofeja.

Što se tiče Ognjenovića, on je u 78 prvenstvenih nastupa postigao svega 19 golova u ligi koja je tada bila već mnogo slabija nego u ranijim vremenima, U Real je prešao 1999, ali nije ostavio dublji trag, kao ni u mnogobrojnim klubovima za koje je kasnije nastupao.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Markovic

    29. mart 2013 | 16:53

    proverite u svim statistickim podacima.....prepisujete laz ovo jednostavno nije istina...zvezda je u prvenstvenim utakmicama racunajuci i ovih 19 kola ukupno postigla 3836 golova a tri nikada nije dala jer je u sezoni 1990 dobila Dinamo sa 3-0 bez borbe i znaci jos tri manje....mogu da se prevarim za neki gol gore-dole ali do tog vaseg jubilarnog gola treba jos 160 i vise golova...proverite u svim evidencijama i 66 prvenstava unazad i ovih 19 kola pa cete videti......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA