JSL: Uspeo debi Sa Pintua, Zvezda slavila, a dvojica igrača bili u nesvesti

Pred malo više od 17.000 gledalaca na "Marakani", Portugalac je uknjižio prvu "trojku" protiv Radničkog (2:0). Strelci za Zvezdu bili su Kadu i Milijaš

  • 0

Posle dve nedelje pauze, na travu "Marakane" istrčali su i fudbaleri Crvene zvezde. Meč protiv kragujevačkog Radničkog ostaće upamćen ne po igri, već po debiju portugalskog stručnjak Rikarda Sa Pintua, ali i tri povrede, od kojih su Milijaš i Čančarević izgubili svest na trenutak. Duel je, tradicionalno, pratilo malo više od 17.000 ljudi, a od prvog minuta u crveno-belom dresu igrali su Dauda i Kadu. Bez previše agresije, ali sa nekoliko svetlih momenata Zvezda je pobedila 2:0 (1:0), čime je barem na 24 sata smanjila minus za Partizanom. S druge strane, Kragujevčani su izgubili i treći meč, pa im preostaje grčevita borba za opstanak u srpskoj fudbalskoj eliti.

Taktičkih promena u Zvezdi je bilo i valja istaći to da je Sa Pintu igrao bez Kasalice, Petkovića... Igrači koji kod Aleksandra Jankovića nisu bili u prvom planu sada su bili u postavi, pa se tako od prve sekunde u borbi za bodove našao i pomenuti Kadu. Brazilac koji je prošle sezone kod Roberta Prosinečkog bio jedan od najzapaženijih fudbalera, kod Sa Pintua igra na levom boku, ali je jasno da mu ubacivanje u sredinu neće biti strano. Upravo je on postigao prvi gol, i to u poslednjim sekundama prvog dela. Do tada je Radnički igrao veoma disciplinovano, a "crveno-belima" je nedostajalo žara i želje. Kadu je samo iskoristio "slučajnu" loptu, koju mu je, posle dugačkog fora, ostavio Lazović.

Prvih 15 minuta nisu doneli ništa zanimljivo, a prvu pravu priliku za gol imao je Milošković, fudbaler gostiju, koji je u 23. minutu sa 5-6 metara, malo iskosa, opalio po lopti, ali je na pravom mestu bio Bajković. Ni u drugoj polovini prvog poluvremena nije bilo nikakvih akcija koje bi mogle da izmame aplauz više. Sa Pintu je pred kraj prvih 45 minuta "istumbao" sastav, pa je Kadu konačno došao u sredinu, Ožegovoć, koji je igrao umesto Milivojevića, otišao je nalevo, dok se Milijaš vratio na svoju "prirodnu" poziciju.

Konačno, kada su svi očekivali da sudija odsvira kraj poluvremena, sevnula je kontra Zvezde. Na desnoj strani je, na nekih 35-40 metara od gola, potpuno sam, loptu primio Lazović. Krenuo je ka Čančareviću, ušao u sredinu, i sreća pa je njegov dug for pratio Kadu... Iskoristio je Brazilac prazninu i razantnim udarcem pogodio za 1:0.

Tek kada su se gosti malo pregrupisali i pokušali da napadnu, Zvezda je iz prekida, preko Milijaša, došla do drugog gola. Milijaš je tako postigao 4000. gol u istoriji Zvezde u nacionalnim šampionatima. Tada se povredio golman Čančarević, koji je leđima udario u stativu. Nekoliko minuta kasnije, Hitna pomoć je sa "Marakane" odvezla i kapitena domaćih Nenada Milijaša, da bi Luka Milivojević meč zbog razbijenog nosa napustio na samom početku.

REZULTATI 20. KOLA:

BSK - Rad 1:0

(Jovanović 34)

Donji Srem - Javor 3:0

(Josimov 43, Lakić-Pešić 65, Krunić 83)

Smederevo -Radnički Niš 0:1

(Binić 90+1)

OFK Beograd - Sloboda 1:0

(Vasiljević 87)

Spartak - Novi Pazar 2:0

(Despotović 22, Torbica 74 p)

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 2:0

(Kadu 45+2, Milijaš 69.)

Jagodina- Vojvodina 0:1

(Oumaru 30.)

Nedelja:

Hajduk - Partizan (15.00)

TABELA: Partizan 49, Crvena zvezda 41, Vojvodina 41, Jagodina 33, Sloboda 29, Rad 28(-1), Javor 27, Spartak 27(-1), Radnički Niš 27, OFK Beograd 25, Novi Pazar 22, BSK 21, Donji Srem 20, Hajduk 19, Radnički Kragujevac 16, Smederevo 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA