Stjepanović osvojio osam zlatnih medalja s povređenim leđima!

Posle uspeha na mitingu u Noriču, mladog srpskog plivača u Beogradu očekuju kontrolni pregledi zbog povrede. "Ciljam na kraul na SP u Barseloni pre delfina," rekao je naslednik Milorada Čavića

  • 0

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlatne medalje u svim disciplinama u kojima je nastupio na Vaskršnjem mitingu u Noriču - ukupno osam!

- Dobar je to učinak. Nisam bio u nekoj formi, jer dugo nisam trenirao zbog bolova u leđima. Vremena su u redu, hrabri me to što sam 50 metara kraul (23,41) isplivao najbrže u karijeri - rekao je u intervjuu "Novostima" Stjepanović.

Naslednik Milorada Čavića u ponedeljak je iz Londona doputovao u Beograd, gde će trenirati do 11. aprila, kada se vraća u Dubai. On će trenirati u SC "Milan Gale Muškatirović", a ima i zakazane kontrolne preglede.

Konkurencija na mitingu nije bila jaka, ali Velimiru nikad to nije bilo presudno jer je želeo da ostvari najbolja vremena u ovom trenutku. Slavio je na kraulu: 50 m (23,41), 100 m (50,93), 200 m (1.52,74), 400 m (4.04,53), 1.500 m (16.01,14) i leptiru: 50 m (25,13), 100 m (55,09) i 200 m - 2.05,75.

- Godinama plivam na ovom mitingu, tako da se previše ne obazirem na rivale. Bilo mi je važno da vidim gde sam, šta sam, kakav sam. Da proverim i tehniku i taktiku - naglašava Stjepanović.

Ono što najviše brine i Velimira je povreda leđa, zbog koje ne može da trenira punim intenzitetom.

- Mnogo mi je bolje nego pre četiri meseca. Ali još nisam potpuno fit. Spreman sam nekih 80 posto. Oporavak ide polako, tako da ne mogu i dalje da treniram iz sve snage. Zbog bolova u leđima nisam čak četiri meseca vežbao leptir. Do SP u Barseloni ima 20 nedelja i nadam se da ću biti spreman za veliki izazov - ističe Stjepanović.

Šestoplasirani na 200 metara leptir na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je isplivao svoje najbolje vreme (1.54,99), ne planira da ide na mitinge.

- Pre Barselone trebalo bi da plivam na Mediteranskim igrama u Turskoj. Nemam velike planove, već samo da treniram. Još nisam prelomio koje ću discipline da plivam u Barseloni. Zasada, ciljam 200 m kraul, dok je delfin neizvestan. Plivaću, ali realno ne mogu da očekujem moja najbolja vremena - umeren je Stjepanović.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA