Upoznajte novu srpsku tenisku lepoticu! (FOTO)

Jovana Jakšić je sa 19 godina izborila prvo učešće na WTA turniru i skrenula pažnju srpske javnosti u utorak ujutru

  • 7

Mladim nadama ženskog tenisa pridružila se i Jovana Jakšić. Iz Meksika je stigla vest da je 19-godišnjakinja izborila glavni žreb na turniru u Montereju, na kom nastupa i naša najbolja teniserka Ana Ivanović.

Ovo je prvi WTA turnir za trenutno 326. teniserku sveta, a u prvom kolu je čeka, svakako favorizovana, Ruskinja Vera Duševina, pozicionirana na 172. mestu WTA liste.

Jakšićeva je igrala na fjučers turnirima od 2010. godine, titule je osvajala, između ostalog, i u Indiji u Turskoj, a plasman i rezultat u Montereju mogu da joj donesu skok među 300 najboljih teniserki sveta.

Mnogi su se iznenadili u utorak ujutru kada su pročitali vest da je Jakšićeva obezbedila turnir u Montereju. Ko je ona, odakle?

Trenirala je u beogradskom "Gemaksu" i tada je primećeno da ima dosta potencijala. Do sada je promenila mnogo trenera, a od početka ima svesrdnu podršku majke koja je prati.

- Jovana je vrlo talentovana i trebalo bi sve da krene svojim putem. Treba, naravno, sačekati jer taj prelaz iz juniorskog u seniorski tenis može biti preloman u daljem postizanju dobrih rezultata. Ne bih je upoređivao ni sa Anom ni sa Jelenom, ima neki svoj stil igre - rekao je za Telegraf bivši selektor našeg Dejvis kup tima, a danas potpredsednik TSS Radmilo Armenulić.

Naš teniski stručnjak zaključuje da Jakšićeva, uz Ivanu Jorović i Nataliju Kostić, može da predstavlja svetlu budućnost ženskog tenisa posle Ane Ivanović i Jelene Janković.

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sashki

    3. april 2013 | 02:46

    ako je ona dva metra onda je ovaj kraj nje dva i po! ! gluposti pričaš

  • Natasa

    2. april 2013 | 20:02

    Ova devojka je najprepoznatljivija po svojoj visini (visoka je skoro 2 metra!), a po rezultatima je cist prosek. Poredjenja radi, u njenim godinama (za nekoliko meseci puni 20 godina) Ana Ivanovic je bila u Top 5 svetskih teniserki, a prvi WTA turnir Ana je odigrala vec sa 16 godina. Toliko o tome. Ne vidim zbog cega se dize tolika pompa oko Jovane, vestacki se pravi nova Ana ili Jelena, a realno nije im ni prici.

  • русија

    3. april 2013 | 08:33

    опла

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA