DAUDA RAZBIO HAJDUK! Zvezda prišla na šest bodova Partizanu! (VIDEO)

Nigerijac zablistao sa dva gola i asistencijom u pobedi Crvene zvezde nad Kuljanima 3:0

  • 1

U pretposlednjem meču 21. kola Jelen Super lige Crvena zvezda na Marakani ubedljivo je savladala  Hajduk iz Kule rezultatom 3:o.

Crveno-beli su u drugom meču pod trenerskom palicom Portugalca Rikarda Sa Pintua novom pobedom prišli na šest bodova Partizanu, makar na jedan dan.

Na početku izgledalo je da će ovo biti jedan od najslabije posećenih mečeva Zvezde ove sezone, mada se stadion vremenom popunio do "pristojnih" otprilike 8.000 gledalaca. Verovatno je radni dan razlog za kašnjenje priličnog broja navijača.

Crveno beli ostvarili su jednu od najlakših pobeda ove sezone, dominirali su svih 90 minuta, iako je prvo poluvreme bilo siromašno zanimljivim sadržajima. Neobično je da je trener Kuljana Milan Milanović promenio čak devet igrača iz startne postave koja je u prethodnom kolu remizirala sa Partizanom.

Utakmicu je obeležio pojačanje iz zimskog prelaznog roka, Nigerijac Abiola Dauda, strelac prva dva gola i asistent kod trećeg koji je postigao Darko Lazović, koji je takođe pružio solidnu partiju nagovestivši izlazak iz krize.

U redovima Zvezde viđena su tri povratnika, Natanijel Asamoa zabeležio je prvi nastup otkako je imao tegobe sa srcem, šansu je dobio Srđan Mijailović,  zapostavljen dok je trener bio Aleksandar Janković, a u ekipu se vratio i Nikola Maksimović, posle prave sage sa odlascima i dolascima i beraščišćenim vlasničkim odnosima.

TOK MEČA

12. minut -Pokušaj Darka Lazovića sa ivice šesnaesterca, Zvezda je iznudila prvi korner na utakmici, odmah zatim i drugi.

13. minut - GOL 1:0  Posle kornera koji jeizveo Nenad Milijaš Nigerijac Abiola Dauda sa desetak metara smestio je glavom loptu u mrežu.

29. minut - Odličan šut Milijaša iz daljine, golman Hajduka odbio je loptu u korner.

34. minut - Centaršut Mladenovića iz kojeg, čini se nenamerno, pogađa stativu.

35. minut - Gosti pokušavaju da koliko-toliko prebace dešavanja na polovinu Zvezde, ali njihovi napadine predstavljaju nikakvu opasnost po gol crveno-belih.

45. minut - korner izvodi Darko Lazović, kombinacijasaVešovićem, u jednom trenutku činilo se da bi moglo da bude opasno po gol Hajduka, međutim akcija je propala, a zatim je sudija Vladimir Nedeljković odsvirao kraj prvog poluvremena.

47. minut - samo što je počelo dugo poluvreme Hajduk je zapretio, posle pokušaja Veslinovića lopta se odbila do Cavrića koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

49. minut - GOL 2:0 Ponovo Dauda, majstorski potez Nigerijca petom posle odličnog centaršuta Mladenovića sa leve strane.

54. minut - Najozbiljnija pretnja gostiju, šut Veselinovića sa 16 metara, Bajković brani.

55. minut - GOL 3:0 Darko Lazović iz blizine matira Braća, posle akcije koju je pokrenuo Dauda a onda odlično prosledio loptu u prostor gde je prihvatio Lazović.

58. minut - Sjajan šut Daude sa 23-24 metra, lopta pogađa prečku.

65. minut - Žestok sudar Spajića i Sekulića. Izgledslo je strašno u prvi mah, alo srećom prošlo je bez većih posledica. Spajića je ipak zamenio Maksimović koji je "pozdravljen"zvižducima.

70. minut - Odlična šansa Kadua posle akcije sa Lazovićem, Brać brani, a zatim lopta završava u korneru

72. minut - Prilika za goste posle slobodnog udarca pred samim šesnaestercem, lopta odlazi pored gola.

73. minut - Majstorije Darka Lazovića i atraktivan pokušaj iz daljine.

75. minut - Vešović izbija sam pored golmana iskosa sa desne strane i šutira u spoljni deo mreže.

77. minut - Aplauzi za igrača utakmice Abiolu Daudu i njegovu zamenu povratnika Natanijela Asmou koji prvi put izlazi na teren posle srčanih tegoba.

79. minut - Pokušaj Sekulića, oštar šut, lopta odlazi pored desne stative Zvezdinog gola.

CRVENA ZVEZDA - HAJDUK 3:0

(Dauda 13, 49, Lazović 55)

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 8.000 Sudija: Vladimir Nedeljković (Jagodina).

CRVENA ZVEZDA: Bajković- Vešović, Mikić, Spajić (od 66. Maksimović), Mladenović - Garido, Milijaš (od 61. Mijailović) - Kadu, Lazović, Milunović - Dauda 8od 77. Asamoa).

HAJDUK: Brać - Grozdić, Vuković, Crnoglavac, Cvetković -  Varga (od 52. Sekulić), Cavrić , Ekange (od 65. Rusmir), Tošić, Jevtović - Veselinović.

Rezultate i strelce ranije odigranih utakmica možete da pogledate ovde.

Tabela: Partizan 50(-1), Crvena zvezda 44, Vojvodina 41, Jagodina 36,  Rad 31(-1), Radnički Niš 30,Sloboda 29(-1), OFK Beograd 28, Javor 27, Spartak 27(-1), Novi Pazar 23, BSK 22, Hajduk 20, Donji Srem 20, Radnički 1923 19, Smederevo 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni

    3. april 2013 | 19:14

    sta je misevi, manje od pet hiljada vas je. gde je mobilizacija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA