ČARLSTON: Janković ekspres stigla do 500. pobede u karijeri!

Srpska teniserka Jelena Janković za nešto više od sat vremena savladala Kanđanku Euženi Bušar sa 6:2, 6:1 i plasirala se u polufinale

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Čarlstonu ubedljivom pobedom nad Kanađankom Euženi Bušar u dva seta sa 6:2, 6:1.

Jelena je posao obavila za sat i tri minuta, šest puta oduzimala servis rivalki, samo jednom izgubila svoj, a ovom pobedom je stigla do impoznatnog dostignuća od 500 pobeda u karijeri.

- Nisam imala pojma! Loša sam sa statistikom, ali verovatno je reč o lepom dostignuću? Ne znam koliko još igračica može time da se pohvali... Za to je potrebno imati dugu karijeru i biti prilično konstantan. Svakako se nadam da ću ostvariti još mnogo pobeda - oduševljena je bila Jankovićeva.

U polufinalu Jankovićeva će igrati sa pobednicom meča između Karoline Voznijacki iz Danske i Stefani Fegele iz Švajcarske.

U drugom polufinalu sastaće se sestre Vilijams, Serena i Venus, koje su poslednji put odmerile snage u zvaničnom meču krajem 2009. godine. Serena ima bolji međusobni skor - 13:10, ali je na zemljanim podlogama rezultat 1:1.

Turnir u državi Južna Karolina igra se na zelenoj šljaci, za nagradni fond od bezmalo 800.000 dolara.

Polufinalistkinje su obezbedile čekove na 32.825 dolara, kao i 200 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA