NOVAK HRABRO SRCE: Srbija u polufinalu Dejvis kupa!

Iako je najbolji teniser sveta ozbiljno istegao ligamente skočnog zgloba na početku meča, uspeo je da Srbiji donese i treći bod u duelu protiv SAD, savladavši Sema Kverija 7:5, 6:7, 6:1. 6:0

  • 12

SRBIJA JE U POLUFINALU DEJVIS KUPA! Hrabri Novak Đoković je i pored povrede koju je zadobio na startu meča sa Semom Kverijem uspeo da pobedi u četiri seta 7:5, 6:7, 6:1. 6:0 i donese pobedu Srbiji u četvrtfinalu Dejvis kupa i plasman u polufinale.

Tamo ćemo igrati protiv pobednika duela Kanada - Italija, ali o tom potom!

Kakav meč najboljeg svetskog tenisera, koji rezultatski gledano izgledao kao uvodna runda našeg tenisera na nekom od Gren slem turnira.

Nakon što je u trećem gemu izgubio ravnotežu i iskrenuo zglob, Đoković je odmah dobio medicinsku pomoć, bio u jakim bolovima, ali je odlučio da nastavi meč, rizikujući da još više ugrozi svoje zdravlje.

Hramao je u prvom setu, pravio grimase, ali nije odustajao. Lavovski se trudio, uspeo da osvoji prvi set, imao malu krizu u drugom, a onda "vaskrsnuće". Od preostalih 13 gemova, osvojio je 12 i naklon do poda srpske nacije za čitav život!

Od čega li je napravljen naš najbolji teniser?.  Usudićemo se da kažemo - s jednom čitavom nogom je igrao NEVEROVATNO!

- Prirodu povrede ne znam još. Pokušavao sam da jakim lekovima potiskujem bol i da se borim do kraja. Bol mi se smanjio u trećem setu.

Novak je otkrio da nije postojala dilema da li će nastaviti meč u trenutku kada je realnije bilo da završi u ambulanti.

- Ovo je pre svega moja odluka! Kao i da igram u Dejvis kupu. Raspored je takav kakav jeste. Sviđalo se to nekima u timu ili ne, ja snosim odgovornost za svoje postupke. Nije mi nimalo žao. Ove pobede mogu da nam donesu još puno samopouzdanja za individualne karijere, a retke su prilike kad možemo da igramo za Srbiju - završio je Novak Đoković.

S obzirom da je rezultat 3:1, Viktor Troicki i Džon Izner neće igrati peti meč trećeg dana takmičenja u Bojsiju.

TOK MEČA

Prvi set

Posle uvodna dva gema desio se momenat koji će možda imati presudan udeo u epilog meča. Srpski teniser je izgubio ravnotežu u jednom trenutku i iskrenuo zglob, posle čega je nekoliko minuta bio pod tretmanom medicinske ekipe.

Naš reporter na licu mesta javlja sledeću izjavu medicinske ekipe.

-  Novak je jako iskrivio zglob, ali lekari kažu da je dobro i da je bolje što je na desnoj nego na levoj nozi, jer na toj strani više apsorbuje loše kretnje i ekstenziju zgloba.

Đoković je i tako povređen napravio brejk i poveo 2:1, potom i 3:1, ali videlo se da ima problema jer je kod svake pauze lekarska ekipa dolazila da mu pruži pomoć.

U šestom gemu Amerikanac je iskoristio "rovitost" Novaka i stigao do brejka, a Đoković mu je "pomogao" duplom servis greškom u odlučujućem momentu.

Novak vidno hramlje , ali nadajmo se da će uspeti da odigra meč do kraja.

Konačno, posle tri uzastopna gema za Kverija, Novak koristi servis i stiže do 4:4.

Oba tenisera čuvali su servis u naredna dva gema, Đoković bez izgubljenog poena, a onda je Novak ponovo napravio brejk i došao u poziciju da osvoji prvi set. Novak je to i uradio spasivši tri brejk lopte , a  po završetku seta sudija je upozorio srpskog tenisera da lekarska ekipa ne može toliko često da mu pomaže.

Drugi set

Posle šest gemova nije bilo brejkova. Đoković pokušava da jakim servisima spreči Kverija da eventualno zapreti, ali Srbin dosta i greši.

U desetom gemu je Đoković odlično odservirao, izgradio poene i izdejstvovao 5:5. Pritisak je ponovo na Kveriju, i Nole je fenomenalnim bekhend dijagonalama došao do dve brejk lopte, ali ih je Amerikanac spasao.

Dve brejk i set lopte je imao Kveri koji je opustio ruku, ali je to uradio i previše kada je trebalo da ih iskoristi. Srećom, Novak je izborio taj brejk. Obojica su pre promene strana razmenili po minibrejk. Kveri ponovo prvi oduzima Novaku poen na njegov servis., sli onda pravi i duplu servis grešku za 4:4. Ipak, Đoković je sam sebi presudio jer je napravio grešku kojom je omogućio Amerikancu dve set lopte, a iskoristio je odmah prvu. (7:4).

Treći set

Naš reporter je na pauzi između setova dobio potvrdu od lekarskog tima da je najbolji teniser sveta opasno istegao ligamente skočnog zgloba. Iako rizikuje da još više ugrozi svoje zdravlje, Nole je lepo zaboravio prethodni set i za deset minuta poveo 3:0. U svom narednom servis gemu je sa tri asa povećao vođstvo na 4:1.

Kverija je napustila igra iz prethodnog seta: očas posla je Đoković stigao do tri brejk lopte, Amerkinac je uspeo da izjednači, ali opet u ključnom momentu bolje igra teniser koji ima problem sa nogom! Nole je poveo 5:1 i posle 23 minuta igre u trećem setu servira za njegovo osvajanje, što se i desilo.

Četvrti set

Kao da je "zamrzao" pobvredu, Đoković je nastavio da teroriše Kverija - u prvom gemu je napravio brejk, i to sa nulom!

Kveri je potpuno posustao - Nole je kao na treningu došao do pobede, osvojivši četvrti set rezultatom 6:0!

(Dejan Ješić, izveštač Telegrafa iz Bojsija / sponzor puta: www.aerogaga.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA