RUKOMET: Remi Srbije sa Austrijom ravan porazu!

"Orlovi" ozbiljno doveli u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj, gde bi trebalo da brane srebrnu medalju

  • 1

Možda deluje neverovatno, ali je suva istina. Srbija ni i u drugom meču kvalifikacija nije pobedila rukometnu selekciju Austrije, pa je plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj ozbiljno dovela u pitanje.

U Zrenjaninu, poluamateri su umalo pobedili zvaničnog vicešampiona Evrope iako je na poluvremenu Srbija imala dva gola prendosti. Na kraju 30:30 (16:14).

Situaciji na tabeli grupe je takva da pred poslednja dva meča Srbija zauzima treće mesto sa pet bodova kao i Austrijanci, dok je prvoplasirana Rusija pobegla na šest bodova.

Za odlazak u Dansku neophodno je da budemo među prve dve selekcije ili eventualno najbolji trećeplasirani među svim grupama!

Srbija je u 60 minuta promašivala i promašivala, ali pre svega igrala u stilu "lako ćemo", što joj se na kraju i obilo o glavu.

Deset minuta pre kraja meča bilo je 23:26, onda je u 120 sekundi usledila serija 4:0 reprezentacije Srbije, međutim ni to nije moglo da doda adrenalina našima kako bi izvojevali bilo kakvu pobedu.

Najbolji strelci u našem timu kojem predstoje mečevi u Rusiji i kod kuće protiv BiH bili su Ivan Nikčević sa osam i Marko Vujin sa sedam golova.

Srbija naredni meč kvalifikacija igra 12. juna protiv Rusije. Pobeda u gostima bi značila plasman na kontinentalni šampionat, ali s obzirom šta smo od "orlova" videli u ova dva meča, jasno je da ne smemo ništa da očekujemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA