DERBI MANČESTERA: Siti opet slavio na "Old Trafordu"! (VIDEO)

"Građani" bili bolji na stadionu Junajteda rezultatom 2:1. Strelci su bili Milner i Aguero, dok je Kompani postigao autogol. Junajted sada ima 12 bodova više od gradskog rivala

  • 0

Mančester siti je drugi put zaredom slavio na "Old Trafordu". Ekipa Roberta Manćinija uspela je da rezultatom 2:1 savlada Junajted, za koji nije igrao Nemanja Vidić,u gradskom derbiju i tako učini ostatak sezone donekle zanimljivijim.

Posle dosadnog prvog poluvremena, obe ekipe počele su sa boljom igrom, a prvo vođstvo je "građanima" doneo Milner u 52. minutu. Uspeo je da izjednači Džons, ali je pogodak ipak zabeležen kao autogol Kompanija. Konačan rezultat postavio je Serhio Aguero u 78. minutu.

Siti zaostaje sada 12 bodova za vodećim Junajtedom, koji eventualnim narednim kiskevima može da da šansu gradskom rivalu da se nada tituli.

Prvih 45 minuta nije bilo ni izbliza zanimljivo kao što se očekivalo. Utakmicu je bolje otvorio Siti prvom šansom preko Milnera. Van Persi je potom pokušao da obraduje domaće navijače, ali nije bio precizan. Do sredine poluvremena ipak su opasniji bili "građani", da bi potom srpski reprezentativac Matija Nastasić odlično reagovao u svom defanzivnom zadatku, blokirajući šut Runija. Do sudijskog zvižduka samo je još Rafael bio opasan po Džoa Harta.

Mnogo bolje je bilo u nastavku: opet je bio opasniji Siti, a do vođstva je stigao u 52. minutu. Posle greške Rajana Gigsa, najiskusnijeg na terenu, kontru je povukao Beri, našao je Nasrija, koji je prosledio loptu Milneru za jako lep gol.

Nije dugo trebalo da se Junajted uozbilji i izjednači. Robin van Persi izveo je slobodan udarac, na mestu je bio Fil Džons, koji je, uz pomoć leđa Vinseta Kompanija, plasirao loptu u mrežu.

Usledio je neočekivano zatišje na "Old Trafordu", sve do 78. minuta, kada su ponovo razočarani bili navijači crvenog dela Mančestera. Serhio Aguero je na fenomenalan način preleteo defanzivce Junajteda i uspeo da se namesti za efektan gol, kojim je doneo novo vođstvo svojoj ekipi. Ispostaviće se i pobedu, jer osim koškanja Zabalete i Janga nije bilo velikih prilika.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Rafael, Ferdinand, Džons, Evra, Jang, Kerik, Gigs, Velbek, Runi, Van Persi.

MANČESTER SITI: Hart, Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kliši, Beri, Jaja Ture, Milner, Silva, Nasri, Tevez.

REZULTATI 32. kola:

Subota:

Reding – Sautempton 0:2

(Rodrigez 34, Lalana 72)

Norič – Svonsi 2:2

(Snodgras 40, Tarner 60 – Miču 35, Mur 79)

Stouk – Aston Vila 1:3

(Kajtli 80 – Agbonlahor 9, Loton 87, Benteke 90)

Vest Bromvič Albion – Arsenal 1:2

(Morison 71.pen. – Rosicki 20, 50)

Nedelja:

Liverpul – Vest Hem 0:0

Totenhem – Everton 2:2

(Adebajor 1, Sigurdson 87 – Jagielka 15, Miralas 53)

Čelsi – Sanderlend 2:1

(Kilgalon 47.ag, Ivanović 55. – Azpilikueta 45.ag.)

Njukasl – Fulam 1:0

(Sise 90.)

KPR – Vigan 17:10h

Ponedeljak:

Mančester junajted – Mančester siti 1:2

(Kompani 58 - Milner 51. Aguero 78)

TABELA: Mančester junajted 77, Mančester siti 65, Totenhem 58, Arsenal 56, Čelsi 55, Everton 52, Liverpul 48…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA