Partizan sa penala prekinuo crnu seriju!

U prvoj utakmici 23. kola Jelen Super lige, šampion je u drugom minutu iskoristio poklon Javora, koji je u pobedu pretvorio Saša Ilić sa bele tačke

  • 1

Šampion konačno pobedio, ali jedva!

Partizan je minimalnom pobedom nad Javorom u Ivanjici makar na kratko vratio prednost nad Crvenom zvezdom na sedam bodova.

Javor je u tome bio saradnik, jer je posle starta u prvom minutu Ibrahim Valiđo oborio Brašanca u kaznenom prostoru i skrivio penal. Sa bele tačke je precizan bio Saša Ilić.

Posle preranog gola koji je domaćin primio, bilo je dinamično na obe strane, ali su Javorova žurba i fantastične odbrane Vladimira Stojkovića rezultirale da Partizan odnese sva tri boda iz Ivanjice. Upravo je golman odbranio stopostotnu šansu Kostiću u samom petercu u 35. minutu, što je bila i najbolja prilika da domaći makar dođu do izjednačenja.

Igra koju je šampion pružio, pogotovo u drugom poluvremenu, bila je daleko od kvalitetne. Ekipa Vladimira Vermezovića nije mogla da poveže nekoliko paseva, uopšte nije bilo prilika da se mreža Javora još koji put zatrese.

Naprotiv, Vermezovića bi trebalo da zabrine i to što je njegova ekipa imala svega dva šuta u okvir gola, i da pobeda ne bi bila ostvarena da je Javor umeo da iskoristi loš Partizan u drugih 45 minuta i da na golu nije bilo Stojkovića.

U svakom slučaju, crno-beli će od 18 časova osluškivati šta se dešava na "Marakani", kada će Spartak pokušati još jednom da savlada Crvenu Zvezdu. Partizan će u tom slučaju umaći na sedam bodova i podeliti najavljene premije subotičkom klubu.

TOK MEČA:

1. minut (tačnije 37. sekund) - GOOOOOOOOL za Partizan! Samo što su igrači krenuli sa sredine terena, penal za crno-bele! Brašanca je oborio Ibrahim Valiđo u kaznenom prostoru, a sudija Gojić je svirao očigledan penal. Kapiten Saša Ilić je bio siguran sa bele tačke i dovodi ekipu u ekspresno rano vođstvo u Ivanjici, gde pada jaka kiša.

8. minut - Nervozni golman Javora Nikolić je pogodio Nikolu Kojića, ali je Valiđo intervenisao u pravom trenutku.

9. minut - Javor je imao šansu preko Momčilovića i slobdnog udarca, ali je lopta završila iznad gola.

10. minut - Vrlo dinamično od samog početka - Eliomar Silva je imao dobru priliku posle Jojićevog centaršuta.

17. minut - Javorova odlična akcija ipak nije završena golom - Momčilović je proigrao Kostića, a stvar po goste spašava Pajović.

33. minut - Nema velikih šansi, prestala je kiša, a gostima probleme pravi Momčilović. Dva puta je bio opasan po Stojkovića, a Ivanov je morao da spašava kad je Momčilović centrirao do Kostića.

35. minut - Žaliće igrači Javora! Odlično je odreagovao Stojković i odbranio Kostiću kada je lopta završila u petercu crno-belih.

40. minut - Brašanac i Miljković su započeli akciju s polovine terena, ali je Brašanac na kraju loptu poslao pored gola.

46. minut - U igri je umesto Jojića Marković.

48. minut - Stojković je ponovo intervenisao na šut Kostića.

53. minut - Volkov menja Lazevskog.

63. minut - Bez ikakvog uzbuđenja u drugom delu igre. Partizan ne igra kvalitetno, ne može da poveže nekoliko dobrih paseva.

68. minut - Brašanac izvodi slobodan udarac, ali reaguje odbrana Javora.

72. minut - Vermezović ima razloga bude nezadovoljan. Slab šut Ilića ka golu Nikolića.

74. minut - Luka ulazi u igru umesto nekadašnjeg igrača Javora Eliomara. Ranije je na drugoj strani Ostojić zamenio Kostića.

76. minut - Ostojić se posle nekoliko minuta na terenu povredio i napustio teren. Umesto njega ušao je Mišić.

84. minut. - Momčilović je krenuo ka golu Partizana ali na njegov pas nije natrčao Mišić.

85. minut - Volkov je sa distance bio opasan, ali je šut završio iznad gola.

87. minut - Golman Nikolić je na iznenađenje svih došao u šesnaesterac Partizana  prilikom izvođenja slobodnog udaraca. Potom je kontra Partizana bila prespora pa je Nikolić imao vremena da se vrati na svoj gol.

90+3 - Kraj utakmice.

JAVOR: Nikolić, Đorđević, Milović, Vlašić, Valiđo, Ostojić, Vidić, Mišić, Radivojević, Momčilović, Kostić (od 70. Ostojić - od 76. Mišić).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Lazevski (od 53. Volkov), Ivanov, Pajović, Smiljanić, Brašanac, Ilić, Jojić (od 46. S. Marković), Kojić, Eliomar (od 74. Luka).

JSL, 23. kolo:

subota:

Javor - Partizan 0:1

(Ilić 1.pen.)

Smederevo - Hajduk 16.00

Radnički 1923 - BSK 16.00

Radnički - Donji Srem 16.00

Novi Pazar - Jagodina 16.00

Rad - OFK Beograd 16.00

Crvena zvezda - Spartak 18.00

Vojvodina - Sloboda Point 19.00

TABELA: Partizan 54, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44, Jagodina 39, Rad 31, Sloboda 31, Radnički Niš 30, OFK 29, Javor 28, Spartak 27, BSK 25, Donji Srem 23, Novi Pazar 23, Radnički Kragujevac 22, Hajduk 21, Smederevo 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spartan

    13. april 2013 | 16:28

    Krenula je Toletova masinerija. Prvo se napada sudija koji je nije sudio nepostojeci penal protiv Zvezde, pa se pusta prica da je Dzaja placao sudije. Rezultat penal za Partizan u prvom minutu, protiv druge postave Javora(inace filijale Partizana). Ovo je tek pocetak, jer Partizan igra ocajno i imace pomoc kao i prethodnih sezona sve dok ne udje u formu. Dok je Tole predsednik ni jedan drugi klub nece osvojiti titulu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA