ŠAMPIONI: Aleks Marić i Lokomotiva osvojili Evrokup! (VIDEO)

Košarkaši Lokomotive Kubanj su u finalu u belgijskom gradu Šarlroau pobedili Bilbao Basket (75:64) i po prvi put u svojoj istoriji osvojili Evrokup

  • 2

Dok se Evroliga zahuktava u samom kraju i dok su četvrtfinalni dueli u punom jeku, Evrokup se već završio i dobili smo osvajača drugorazrednog takmičenja Evrope.

 

Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara je u finalu sasvim zasluženo pobedila španski Bilbao Basket 75:64, pošto su vodili skoro tokom celog meča.

 

Zahvaljujući ovom trijumfu, ruska ekipa će sledeće sezone igrati u Evroligi. Ujedno, ovo je Lokomotivi prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

 

Najbolji košarkaš finalne utakmice bio je Ričard Hendriks sa 14 poena i on je proglašen za najkorisnijeg igrača večerašnjeg duela.

 

Pored njega, odličnu partiju pružio je bivši centar Partizana Aleks Marić, koji je ubacio 12 poena i uhvatio 10 lopti za Lokomotivu.

 

Najbolji igrač u poraženoj ekipi bio je Kostas Vasilijadis sa 16 poena, a Miljan Raković dodao je na to još 11 poena.

 

Ruski tim je od početka utakmice nametnuo svoj stil igre, imali su sedam poena prednosti već u četvrtom minutu prve četvrtine, ali su Španci do odlaska na mali odmor uspeli da dođu do 17:16.

 

U drugoj deonici Bilbao je krenuo bolje, ali se ipak Lokomotiva na vreme probudila, pa je na veliki odmor otišla se "velikom" prednošću od osam poena.

 

Nastavak je doneo prevagu na stranu ruskog tima, Braun, Kalates, Hendriks i Marić su dominirali terenom, dok je u timu iz Bilbaa jedini raspoložen bio Vasilijadis.

 

Prednost od 14 poena u 32. minutu izgledala je kao preveliki zalogaj za Špance, koji su ipak smogli snage da priprete u završnici, stignu do jednocifrenog zaostatka, ali je to bilo sve od tima u kojem su potpuno podbacili iskusni Ervel, Hamilton i Lopes.

 

Ako niste znali, ovo finale u Belgiji promovisao je legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    14. april 2013 | 08:43

    Ne postoji Lokomotiva iz Kubana...postoji Lokomotiv-Kubanj iz Krasnodara! Inace Kubanj je reka u Krasnodarskom kraju i uliva se u crno more

  • Milena

    14. april 2013 | 11:13

    kako je bila loša utakmica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA