Krah Zvezde u Valjevu, Metalac ostvario prvu pobedu!

Promena trenera "crveno-belih" nije dala željeni rezultat i Valjevci su očitali lekciju klubu sa Malog Kalemegdana (82:77), koji je po svemu viđenom trebalo da prođe mnogo gore

  • 4

Debi novog trenera Zvezde Dejana Radonjića loše se završio. Košarkaši Metalca naneli su u Valjevu poraz "crveno-belima" 82:77 (16:18, 16:18, 24:18, 26:23) i ostvarili prvu pobedu tek u šestom kolu košarkaške Superlige. Trijumf Valjevaca bio je ubedljiviji nego što govori konačan rezultat, na mahove se u poslednjoj deonici igra gostiju potpuno raspadala, a domaćini su stvorili ogromnih 16 poena razlike (76:60 i 79:63).

Zvezda je u poslednja tri minuta trojkama katastrofu pretvorila u snošljiv poraz, ali to je slaba uteha za "crveno-bele", koji su poraženi treći put u poslednja četiri meča.

Metalac je dobro otvorio utakmicu trojkom Dašića, ubrzo je bilo 11:5, ali je Vraneš vrlo brzo napravio tri lične. "Crveno-beli" posle toga prave seriju 11:2 i preokreću, te je prvi period završen 18:16 za Beograđane.

U drugoj četvrtini Zvezda je pravila šest poena prednosti, Valjevci su stizali i preokretali, "crveno-beli" serijom 10:0 dolaze do najveće razlike, plus sedam, da bi se na odmor otišlo sa 36:32 za goste.

Nastavak meča doneo je rezultatsku "klackalicu". Borbeni domaćini većim delom treće četvrtine imali su prednost i u završnu deonicu ušli su sa malim vođstvom 56:54, da bi zatim silovitim nastupom razbili otpor Beograđana, trojkom Živanovića poveli su 65:56, a nedugo zatim bilo je i plus 11 (69:58), pa su u Zvezdi tražili minut odmora ne bi li se nekako presabrali pred završnicu.

To se nije desilo, razlika se čak i uvećala u korist domaćina, da bi Beograđani serijom pogodaka, a naročito trojki, kada je sve već bilo rešeno, ublažili debakl.

Bojan Bakić blistao je u ekipi iz Valjeva sa 27 poena i četiri asistencije, Vladimir Dašić zabeležio je 13 poena, uz 11 skokova, uz čak osam u napadu, Marko Dujković postigao je 12 poena uz sedam skokova.

U Zvezdi Igor Rakočević upisao je 20 poena i šest asistencija, dosta dugo parirao je i Raško Katić (16 poena), Boris Savović zabeležio je 10 poena i sedam skokova, Demarkus Nelson 12 poena uz tri izgubljene lopte. Majkl Skot postigao je samo dva poena uz devet skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PepyPN

    17. april 2013 | 20:32

    na koga ova drzava trosi pare!To je zalosno...E Vucucu drzi se politike mani se sporta tu ocigledno ne znas kome da das pare i gde treba da ulazes!

  • zabranjeni

    17. april 2013 | 22:35

    zvezda umire zvezda gasi se zvezdo pocivaj u miru!!! Uzmi DULE jos jednu titulu

  • boban

    18. april 2013 | 11:08

    TITULU? ja stvarne ne razumem a kome je bitna titula prvaka Srbije? sta ona donosi? zar ne vidite da je nasa liga unistena i da Zvezda cuva snagu za jadransku ligu,jer tamo se dobijaju karte za prestizna takmicenje! zelim puno srece Partizanu na pohodu za titulu prvaka Srbije a Zvezdi na tron ABA lige! nisam navijac ni jednih ni drugih( zivim u krasnodaru i navijam za Lokomotiv-Kubanj) ali uvek se radujem njihovim uspesima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA