"Delije" ponovo daju krv

Iz zdravstvenih ustanova u Srbiji gotovo svakodnevno stižu apeli dobrovoljnim davaocima, jer su zalihe jedinica krvi tri puta manje od potrebnih

  • 6

Udruženje građana "Delije Sever" u saradnji sa sportskim društvom Crvena zvezda u četvrtak 25. aprila organizuje dobrovoljnu akciju davanja krvi. Iz zdravstvenih ustanova u Srbiji gotovo svakodnevno stižu apeli dobrovoljnim davaocima, jer su zalihe jedinica krvi tri puta manje od potrebnih. Usled toga, navijači Crvene zvezde kao društveno odgovorna organizacija pozivaju sve humane ljude da u četvrtak u periodu od 12 do 18 časova dođu u Medija centar stadiona Crvene zvezde (zapadna strana "Marakane") i da daju krv.

Krv može dati samo osoba starosnog uzrasta od 18 do 65 godina, kao i osoba koja nema zdravstvenih problema. Preporuka Zavoda za transfuziju takođe glasi da je neophodno da davalac bude ispavan, da obeduje i da nije pod lekarskom ili nekom drugom vrstom terapije. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

(crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA