FIBA POPUSTILA: Košarkaši Prištine mogu u Evropu!

Posle sporazuma, koji su u Briselu potpisali predstavnici vlada Srbije i Kosova, svetska kuća košarke FIBA, evropski ogranak FIBA Europe i sve članice federacija odobrile su učešće KK Sigal iz Prištine u Balkanskoj ligi. Odgovor Srbije se još čeka

  • 2

Na sastanku odbora predstavnika klubova u Bugarskoj, koji učestvuju u Balkanskoj Eurohold ligi, doneta je odluka da će prištinski klub Sigal biti novi član lige od naredne sezone 2013/14. Godišnjem sastanku tokom fajnal-fora prisustvovali su predstavnci nacionalnih saveza Bugarske, Izraela, Makedonije, Rumunije i Crne Gore.

Regionalno takmičenje, mnogo manje od ABA lige, egzistira već nekoliko godina, a ove sezone je iz Srbije nastupao OKK Beograd. Tu su još timovi iz Izraela (Galil Gilboa), Bugarske (Rilski i Levski), Grčke (Kavala), Hrvatske (Đuro Đaković), Makedonije (Kumanovo, Kožuv), Crne Gore (Mornar).

Učešće ekipe sa Kosova razmatralo se još prošle godine, a sada je primljena u navedeno takmičenje, pošto su to odobrili svetska kuća košarke FIBA, evropski ogranak FIBA Europe i sve članice federacija, osim Srbije, čiji se odgovor još uvek čeka.

Odluka u bugarskom Samokovu doneta je posle sastanka koji je održan dan ranije, na kom su se sastali direktor lige Asen Hristov i predstavnici Sigala Nazmi Pakarada i Artan Rugova, a imajući u vidu da je i FIBA dala svoju zvaničnu dozvolu, pogotovo posle sporazuma koji su u Briselu u petak potpisali predstavnici vlada Srbije i Kosova, saopšteno je na sajtu BIBL lige.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgcaffe

    23. april 2013 | 00:07

    FIBA LIGA ??? A da, to je onaj pehar što je kk partizan osvojio 92 god ! Mogu ponovo da ga igraju, taman sa braćom :)

  • caffe nesreći bgd

    23. april 2013 | 10:49

    Kakva mržnja nesrećni dečače prema najtrofejnijem klubu sa ovih prostora... DOMINIRAMO NABIJAMO KOMPLEKS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA