FK PARTIZAN: Vratićemo Tumbu kad ispadne iz kineske lige!

Predsednik kluba Dragan Đurić najavio da do kraja sezone niko neće preuzeti funkciju sportskog direktora umesto Ljubiše Tumbakovića, koji je po treći put napustio Humsku

  • 2

Posle odlaska u AEK 1999. godine i prvog angažmana u Kini 2003, Ljubiša Tumbaković definitvno i treći put napušta Partizan.

Klub je sada već bivšem sportskom direktoru dao saglasnost da fotelju "crno-belih" zameni trenerskom trenerkom u kineskom prvoligašu Vuhan Zalu.

- Jednoglasno smo na sastanku UO usvojili odluku. Nećemo se baviti njegovom zamenom do kraja sezone - rekao je predsednik kluba Dragan Đurić, koji se na duhovit način oprostio od dosadašnjeg saradnika.

- Tumbice, želim ti uspeh i, kada se vratiš iz te proklete Kine, vrata će ti biti otvorena!

Na to je Tumbaković imao repliku.

- Hvala predsedniku Đuriću na "otvorenim vratima Partizana", ali ja mislim da vrata "nisu otvorena", već za svakog "partizanovca" "nisu zatvorena", samo je pitanje na koja se vrata ulazi a na koja izlazi.

Sada već bivši sportski direktor otkrio je novinarima svoje dileme dok nije prelomio da prihvati poziv Vuhan Zale.

- Prvo sam se pitao mogu li sebi da oprostim odlazak, pa zatim da li će moći i navijači da mi oproste. Toliko smo dobar odnos izgradili da mislim da će mi oprostiti - rekao je popularni Tumba.

- Zahvaljujem UO na razumevanju i pristanku na raskid ugovora.

- Jeste uloga direktora značajna za mene, ali ja se više osećam trenerom, a naročito će mi izazov biti to što ću prvi put u karijeri voditi klub koji se ne bori za titulu - kazao je Tumbaković na oproštajnoj konferenciji u "Klubu sportista" na stadionu Partizana.

On je na pitanje "da li planira da iz Partizana u Kinu povede neko od svojih pojačanja" odgovorio, ali se prilično nećkao, smatravši da je suviše prokovkativno.

- Naravno da ću prvo što budem mogao da uradim jeste da dovedem igrača iz Partizana, kada se za to steknu uslovi.

ĐURIĆ: BRZO ĆE TUMBA NAZAD!

- Imamo odličnu šansu da Tumbu brzo dobijemo nazad jer je uslov da ostane u Kini opstanak u ligi - rekao je Dragan Đurić, očigledno "pucavši" u pravcu ispadanja Tumbe sa novim klubom iz kineske elite.

Predsednik "crno-belih" je nekoliko puta ponovio da je prokleti novac još jednom bio razlog promene u Partizanu i pozvao klub i navijače na ujedinjenje u ovako teškom trenutku.

- Nije prvi put da nas zakači ovakva situacija, niti Partizan zavisi od jednog čoveka, ma ko god on bio.

Inače, predsednik Partizana je uručio poklon sada bivšem sportskom saradniku u vidu lopte na koju su se potpisali svi fudbaleri Partizana iz sezone 2010/2011, kad su "crno-beli" ostvarili plasman u Ligu šampiona.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. april 2013 | 22:14

    Tumba,Srecan put u Kinu zelim ti puno srece !!! veliki pozdrav iz Rusije shoja.

  • Bracala

    23. april 2013 | 17:45

    U Partizanu se na zadnja vrata ulazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA