Džejson Kolins priznao da je gej!

NBA košarkaš koji je ove sezone igrao za Boston i Vašington priznanjem napravio veliki korak pošto je postao prvi sportista u velikim američkim profesionalnim ligama koji je priznao seksualnu orijentaciju

  • 0

NBA košarkaš Džejson Kolins, ove sezone član Bostona i Vašingtona, iznenadio je ne samo košarkašku, već i sportsku javnost prižnavši da je gej. Kolins je u karijeri odigrao više od 500 utakmica, uključujući i šest u NBA finalima, a bio je poznat po "igri bez lopte".

- Ja sam momak koji nikada nije želeo da privlači medijsku pažnju. Radio sam samo ono što se od mene tražilo i prihvatao sam date mi uloge - rekao je Kolins pre nekoliko dana.

On je prošle srede u svoju kuću pozvao dvojicu novinara Sports Illustrated otkrivši im dugo čuvanu tajnu.

- Ja sam 34-godišnji centar u NBA ligi. Crnac sam. I homoseksulac sam - rekao je Džejson, dodavši:

- Ne govorim ovo zbog ugovora, zbog sponzora. Ovo nije moja politička izjava. Ovo govorim zbog pritiska, sopstvenog koji sam sve ove godine osećao izbegavajući paparace. Na ovakav korak odlučio sam se pošto sam kao religiozna osoba video znak. Znak u Bibliji koju mi je baka dala. To je poglavlje koje se zove Sloboda. U zavidnoj sam fazi života u kojoj mogu da radim šta želim. A ja želim da igram košarku, još volim tu igru, još imam nešto da ponudim igri. Moji treneri i saigrači to vide. U isto vreme, želim da budem iskren i autentičan.

- Neki od nas prihvate odmah svoju seksualnost, drugima je potrebno vreme. Ja to znam - pekao sam se 33 godine. Izlazio sam sa ženama kada sam bio mlađi, čak sam se i verio. Mislio sam da moram da živim na određeni način, da se oženim i odgajam decu. Govorio sam sebi da je nebo crveno, a oduvek sam znao da je plavo - rekao je Kolins.

Ovim priznanjem Kolins je postao prvi sportista u svim velikim američkim profesionalnim ligama koji je priznao strast i pasiju prema muškarcima. Potez je odmah naišao na odobravanje mnogih, a suština je, kako se piše, važnost priznanja koji sada predstavlja "novi početak u profesionalnom sportu, ali i u istoriji LGBT populacije".

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA