NBA: Kingsi ostaju u Sakramentu!

Komitet za preseljenje jednoglasno odbio da Kingsi Sakramento zamene Sijetlom i očekuje se da to bude potvrđeno 13. maja kada će vlasnici klubova u punom sastavu doneti konačnu odluku

  • 1

Sakramento Kingsi, po svoj prilici, neće da se sele u Sijetl kako je to ranije bilo najavljeno. Komitet za preseljenje, sasatavljen od 12 vlasnika NBA klubova, jednoglasno je preporučio da Kingsi ostanu u Sakramantu i to se smatra naznakom da će takva biti i konačna odluka koja je zakazana za 13. maj kada će biti prisutno svih 30 vlasnika.

Za promenu grada potrebno je 16 glasova "za", što posle preporuke Komiteta ne izgleda ni malo verovatno i time rastu šanse grupe biznismena koju predvodi softverski magnat Vivek Ranadiv da za 341 milion dolara kupi 65 odsto udela u klubu. Ranadiv i njegova ekipa žele da zadrže Kingse u prestonici Kalifornije u čemu ih podržava i gradonačelnik Kevin Džonson, nekada čuveni košarkaš Feniksa.

Da bi klub promenio vlasnika potrebna je saglasnost 23 od 30 gazda, koji će sigurno podržati prodaju Kingsa kompjuterskom magnatu, a to će biti ujedno najveća cena plaćena za jedan tim u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu (ukupna procena vrednosti kluba iznosi 525 miliona dolara).

Sadašnji vlasnici Kingsa, braća Maluf, hteli su da prodaju klub biznismenima Krisu Hansenu i Stivu Balmeru koji su ponudili 365 miliona za 65 odsto udela uz uslov preseljenja u Sijetl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA