LŠ: Strašni Bajern ponovo ''ponizio'' Barselonu!

Sa tri gola u drugom poluvremenu gosti su još jednom pokazali da se nalaze u neverovatnoj formi i zasluženo su prošli u finale

  • 1

Bajern je drugi finalista Lige šampiona! Posle minhenskih 4:0 i totalnog ''razbijanja'' Barselone Bavarci su i na ''Nou Kampu'', koji je bio svedok jedne od najvećih katastrofa domaćeg tima, demonstrirali silu i savladali protivnika sa 3:0, i tako sa ukupnim rezultatom 7:0 pokazali da ove sezone igraju ubedljivo najbolji fudbal.

Iznenađenje je svakako predstavljalo neigranje Lionela Mesija koji je meč počeo sa klupe. Mada, kako Bajern igra ni tri Mesija Barsi ne bi pomogla da ostvari pozitivan rezultat.

Posle ''mršavih'' prvih 45 minuta gde je Barsa imala samo dve prilike dok je Bajern preko kontranapada pravio dosta problema već na samom početku drugog dela sve je bilo rešeno.

Roben se u 48. minutu sjajno izborio za poziciju da uputi šut i sa, oko deset metara, matirao nemoćnog Valdesa. Već tada je bilo jasno da od iznenađenja Barse neće biti ništa. Bajern je i posle gola nastavio sa napadima ka Valdesu što im se isplatilo u 73. minutu kada je Pike nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu.

Samo minut kasnije Vilja je pogodio stativu Nojerovog gola. Barsa je krenula na sve ili ništa makar da postigne počasan pogodak, ali ih je Milerov gol u 76. minutu totalno sasekao i ispoljio sve nemoći ''katalonskog kluba''.

Tim koji je prethodnih pet godina bio sinonim za moderan fudbal doživeo je da se kod kuće mučio da napravi šansu, a kamoli da postigne gol.

S druge strane Bajern je zasluženo prošao u finale gde će ga čekati stari znanac iz Bundes lige Borusija Dortmund koja je u utorak izborila plasman na ''Vembli''.

BARSELONA (4 - 3 - 3): Valdes - Alveš, Pike, Bartra, Adrijano - Fabregas, Ćavi, Inijesta - Song, Vilja, Pedro.

BAJERN (4 - 5 - 1): Nojer - Lam, Alaba, Van Bujten, Boateng - Riberi, Martinez, Roben, Miler, Švajnštajger - Mandžukić.

TOK MEČA:

1 - 15. minut - Lukav pokušaj Alveša da lobuje Nojera u 5. minutu, ali je nemački golman bio na pravom mestu. Šut glavom Milera u 8. minutu bez uspeha. Sjajna kontra Bajerna u 12. minutu za Robena koji se na kraju nije najbolje snašao ispred gola Valdesa. Samo minut kasnije još jednom Roben prolazi, ali Gomez nije bio precizan. S druge strane ponovo Alveš, ali loš centaršut u sredinu. Ipak, bolja igra Bajerna koji preti iz kontranapada.

16 - 30. minut - Fenomenalna akcija Bajerna u 18, minutu koju prekida Pike na samoj ivici peterca i ostavlja svoj tim u igri. Dosta prostora za napadače gostiju koji, ipak, ne koriste šanse koje su im se ukazale. Prva ozbiljna prilika za Barsu u 23. minutu - šut Fabregasa pod prečku Nojer izbacuje u korner. Samo dva minuta kasnije sjajna kontra Bajerna koju ponovo ''čisti'' Pike. Kakva prilika za domaćina u 27. minutu. Volej Čavija sa pet metara odlazi preko gola. Barsa je polako preuzela inicijativu.

31 - 45. minut - Dobra prilika za Riberija u 34. minutu odlazi preko gola. Barsa je u poslednjih pet minuta poluvremena uspela da stigne nekoliko puta do kaznenog prostora, međutim bez ozbiljne situacije. Bez golova na kraju prvih 45 minuta i Bajernov korak bliže Vembliju.

DRUGO POLUVREME:

48. minut - GOOOOLLLL! Bajern vodi. Sjajno se Roben namestio na levu nogu i sa desetak metara matirao nemoćnog Valdesa.

50 - 60. minut - I pored gola Bajern je nekako konkretniji na terenu i ima više loptu u svojim nogama. Pokušao je Vilanova da ubrza igru ubacivanjem Sančeza u 55. minutu umesto Čavija, ali bez preteranog uspeha.

73. minut - GOOOLLLL! 0:2- Sjajan centaršut sa leve strane i nespretna intervencija Pikea koji je poslao loptu u svoju mrežu. par minuta kasnije Vilja pogađa stativu.

76. minut - GOOOOLLLLL! Tomas Miler je povisio na 3:0.

77 - 90. minut - Svi na terenu su jedva čekali kraj meča tako da se igra odvijala uglavnom na sredini terena.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA