SRBIN OSVAJA LIGU EVROPE: Čelsi i Benfika u finalu! (VIDEO)

Portugalci savladali Fenerbahče sa 3:1 dok je Čelsi posle preokreta identičnim rezultatom pobedio Bazel

  • 0

Benfika i Čelsi su pred svojim navijačima obezbedili put na "Amsterdam arenu" gde će igrati meč za prvi trofej Lige Evrope. Aktuelni prvak Evrope pobedio je Bazel sa 3:1, a isti rezultat je ostvarila i portugalska ekipa, koja je, za razliku od Čelsija, morala da juri dva gola razlike u revanšu.

U prevedenom, posle revanša polufinala Liga Evrope jasno je da će Srbija posle 2009. godine (Igor Duljaj, Šahtjor) imati ponovo osvajača Lige Evrope, što se tiče igrača. Branislav Ivanović ili Nemanja Matić podići će trofej u Amsterdamu.

PAKLENA BENFIKA

Ludnica u Lisabonu - Benfika će putovati u Amsterdam! Zahvaljujući fenomenalnom Oskaru Kardosu koji je postigao dva gola Benfika je savladala Fenerbahče u revanš meču polufinala Lige Evrope i nadoknadila minus iz prvog meča - 3:1.

Već od samog starta meča Benfika je silovito krenula ka golu gostiju. Totalna opsada urodila je plodom već u devetom minutu kada je Gaitan odlično iskoristio asistenciju Lime, vešto izbegao ofsajd zamku, i matirao nemoćnog Demirela.

Kada se činilo da će Benfika totalno dotući protivnika usledio je šok. Garaj je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Dirk Kajt u 23. minutu. U tom trenutku Benfika je trebalo da postigne dva gola da bi prošla dalje.

Tada je na scenu stupio sjajni Kardoso koji je u 35. minutu pogodio mrežu Demirela za 2:1 i doveo svoj tim samo na korak od plasmana dalje. Benfika je i posle vodećeg gola nastavila sa napadima. Sjajnu šansu imao je srpski internacionalac Nemanja Matić u 40. minutu, ali je njegov šut zamalo završio u golu.

Drugo poluvreme donelo je dosta nervoze i prekida s obzirom na to da je Gaitan nehotice zakačio Gonula nogom po glavi, a turski fudbaler je pao u nesvest i morao je posle ukazane pomoći da napusti teren.

Prekid je očigledno više prijao domaćem timu koji je posle jedne gužve u petercu, u 66. minutu, došao do željenog pogotka preko Kardosa. U tom trenutku nastao je delirijum na stadionu.

Feneru ništa drugo nije preostalo nego da krene u totalnu ofanzivu, ali osim jedne šanse u 86. minutu gosti nisu ništa pokazali i Benfika je zasluženo prošla u finale.

Pored Benfike kartu za Amsterdam ''vizirao'' je i Čelsi koji je za samo devet minuta u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat i ''potopio'' hrabre goste koji su imali gol prednosti na poluvremenu - 3:1

Posle poraza kod kuće (1:2), Bazel je morao da krene na sve ili ništa u ovom meču. Već u prvom napadu imali su šansu, ali je Štroker pucao pored gola. Prva ozbiljna prilika za domaći tim viđena je u 8. minutu kada je Lampard pogodio stativu.

Čelsi je sigurno gospodario terenom u prvih 45 minuta i kada se činilo da će se na odmor otići bez golova Mohamed Salah je iskoristio asistenciju Štokera za 1:0 u 45. minutu i, u tom trenutku, najavio senzaciju, jer je Bazelu tada bio potreban još samo jedan gol.

Međutim, po povratku sa odmora Čelsi je delovao kao drugi tim i već u 60. minutu imali su dva gola prednosti. Najpre je Tores izjednačio na 1:1 u 50. minutu da bi se Viktor Mozes u 52. i David Luiz u 59. minutu pobrinuli da iznenađenje postane samo ''misaona imenica'' za goste.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA