ISTORIJSKI KUP! Krunić: Protiv Voše kao vojska! Vignjević: Vreme za slavlje!

Treneri finalista Kupa Srbije istakli da će detalji odlučiti pobednika i da nema prostora za iznenađenje jer se rivali dobro poznaju

  • 0

Fudbaleri Vojvodine i Jagodine boriće se za prvi trofej u kupu u klupskim istorijama. Obe ekipe najavljuju veliku želju i borbu na stadionu Partizana u sredu od 20.30 u finalu Kupa Srbije na zajedničkoj konferenciji za medije. Ovo će biti prvi put od 1987. da ni Crvena zvezda, ni Partizan ne učestvuju u finalu kupa.

- Vojvodini je ovo šesto finale, nama prvo, ali to neće imati mnogo uticaja na utakmicu. Normalno da ćemo težiti da osvojimo trofej koji je za nas najznačajniji u istoriji, pripremali smo se, znamo da imaju dobar tim, igraju dobro, u boljoj su formi trenutno, ali sve to je nebitno. Samo da nam tenzija oko finala ne donese neki kontraefekat. U šali kažem da kao vojska izlazimo na teren da damo sve od sebe, pa šta bude - rekao je trener Jagodine Simo Krunić.

Krunićev kolega, šef struke Novosađana Nebojša Vignjević smatra da je finale meč za sebe i da prethodni rezultati malo znače.

- O ovome se maštalo i svi ulazimo u utakmicu maksimalno spremni i motivisani. Priča se o mnogim statistikama i tradicijama, ali to u sredu ništa neće važiti. Iako imamo iza nas pet finala, trofej moramo da zaslužimo na terenu - rekao je Vignjević.

Trener Vojvodine istakao je da želja ne sme da optereti igrače, kao i da činjenica što je njegova ekipa dva puta nadigrala Jagodinu u sezoni ništa neće značiti na stadionu Partizana.

- Pošto nema popravnog, igrači će biti oprezniji, ali to ne znači potpuna defanziva. I jedni i drugi igramo dosta ofanzivno, tu su Stojanović i Abubaka, a takvi igrači daju neki pečat ovakvim utakmicama - rekao je Vignjević.

Oba stručnjaka jedinstveni su u oceni da će detalji odlučiti osvajača Kupa, kao i da ne mogu jedni druge da iznenade jer se dobro poznaju. Krunić. ipak, akcenat stavlja na to da u finalu neće biti mnogo golova jer će preovladavati oprez u igri zbog značaja utakmice.

Najboljem strelcu Jelen Superlige i kapitenu Jagodine ovo će biti najznačajniji meč karijere.

- Jedva čekamo da počne utakmica i donesemo trofej u Jagodinu. Daćemo 200 procenata naših mogućnosti jer igramo protiv kvalitetne ekipe. Iskreno se nadam da će biti zanimljiva utakmica i da će jedan gol više biti u njihovoj mreži - ocenio je Miloš Stojanović.

- Ovo je moje treće finale. Svi smo maksimalno motivisani. Biće teško, ali nadamo se pobedi sa brojnim navijačima koji će nam biti vetar u leđa - rekao je kapiten Vojvodine Miroslav Vučićević.

Osvajaču Kupa osim trofeja pripašće i finansijska nagrada od 10 miliona dinara, a izboriće i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Utakmica počinje u 20.30 sati, a kapije stadiona biće otvorene tri sata ranije.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA