KATASTROFA! Novak poražen u prvom meču u Madridu!

Prvi reket svetskog tenisa u drugom kolu turnira u španskoj prestonici poražen posle velike borbe od Bugarina Grigora Dimitrova 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 3:6

  • 7

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, bio je slobodan u prvom kolu ATP turnira u Madridu, a u drugom neočekivano je poražen od talentovanog 21-godišnjeg Bugarina Grigora Dimitrova 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 3:6, posle tri sata i šest minuta igre.

Teško je setiti se kada je Novak ovako rano završio učešće na nekom takmičenju, ali pobedi rivala nema šta dase zameri. Što se tiče španske publike tu bi imalo šta da se kaže, Đoković odavno nije nastupio, ako je ikad, pred tako neprijateljski nastrojenim navijačima.

Oba tenisera pretrpela su povrede tokom meča, naročito je opasno delovala ona Đokovićeva, na zglobu desne noge, kao u meču Dejvis kupa protiv SAD, ali Đoković nije hteo dase preda, čak bi se moglo reći da je posle ukazane pomoći i prekida zaigrao i nešto bolje. Stigao je do 1:1 u setovima, ali u trećem, odlučujućem, ovog puta nije mogao više.

Dimitrov je protiv Novaka zabeležio prvu pobedu u trećem međusobnom susretu, ujedno ovo je bio njihov prvi duel na šljaci, prethodni su bili na tvrdim podlogama. U narednom kolu Bugarin će igrati protiv boljeg iz okršaja Švajcaca Stanislasa Vavrinke i Kolumbijca Santjaga Giralda.

Đoković će zbog ovog poraza izgubiti nešto bodova, mada to ne bi trebalo da ima prevelikih posledica zbog prilične zalihe koju je stvorio. Prošle godine stigao je do četvrtfinala gde ga je eliminisao Tipsarević.

TOK MEČA

Prvi set

Đoković je prvi servirao i odmah je napravio as i bez izgubljenog poena osvojio uvodni gem. Teniseri su nadalje sigurno čuvali servis, Dimitrov u četvrtom gemu Novaku nije dozvolio ni poen.

U sedmom gemu sa nekoliko grešaka Novak je omogućio Bugarinu 0::40 i tri brejk lopte, a onda pokazao majstorstvo stigavši do đusa, potom i do 4:3 posle spašene i četvrte brejk lopte.

U destom gemu Novak po drugi put i meču stiže do brejk lopte, koja je istovremeno donosila i set. Tada je kod jednog poena Dimitrova opet došlo do Noletove rasprave sa sudijom, kao i nešto ranije, ali čini se da je arbitar bio u pravu.

Propuštena šansa da okonča set prilično je koštala Đokovića, jer Dimitrov u narednom gemu koristi greške srpskog tenisera i uspeva da realizuje petu šansu da Novaku oduzme servis i brejkom dolazi u priliku da servira za set, ali Srbin sjajno uzvraća, nadoknađuje izgubljeni servis i na redu je bio taj-brejk. Novak je imao 4:1, 5:3, 6:4, ali sa četiri uzastopna poena Dimitrov preokreće na 6:8 i uzima prvi set.

Drugi set

Ohrabren vođstvom, Dimitrov je u drugom setu nastavio prilično sigurno, neočekivano stizao skoro izgubljene lopte i žestoko mučio Novaka koji je bivao sve nervozniji, a u šetom gemu dozvolio novi brejk. Đoković je bio na dobrom putu da uzvrati, a onda se povredio prilikom jednog neuspešnog riterna. U pitanju je ponovo zglob desne noge, koji je Nole "načeo" u meču Dejvis kupa protiv reprezentacije SAD.

Usledila je pauza u kojoj je Noletu ukazana pomoć. Srbin je nastavio meč, a onda dovršio započeto napravivši brejk. Stigao je i do 4:4, pa 5:5. U 11. gemu Dimitrova je u uhvatio grč a Đokoviće je iz vrlo leke pozicije na mreži proimašio ceo teren, što je Bugarinu donelo prednsot, koju je on iskoristio sledećim poenom za 6:5.

Đoković je iskoristio servis i ponovo je na red došao taj-brejk. Novak je imao 3:0 i 5:2, da bi onda spasavao meč loptu i posle mnogo truda prevagnuo 10:8.

Publika koja je od starta bila naklonjena Dimitrovu često je zviždala Đokoviću, naročito u završnici drugog seta, teško je setiti se kada su navijači bili tako vatreno navijali protiv srpskog asa.

Treći set

Izgubljeni set kao da nije pokolebao Bugarina, na startu odlučujućeg odmah je uzeo servis Novaku, a onda ga sprečio dauzvrati istom merom i to je bilo 2:0.

Dimitrov je  u nastavku umešno održavao prednost. Oba igrača osvajali su svoje servise do 5:3, a onda je Bugarin novim brejkom okončao meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    7. maj 2013 | 23:40

    Razbi ga Dimitrov ko ''zvecku''.

  • paja

    8. maj 2013 | 00:52

    zasto katastrofa,ne brani puno bodova u madridu,namesten mu je najgori zreb a jos se nije potpuno zalecio..?! ide mu Rim iduce nedelje na kome brani 600 bodova a odmah i rolan garos,ovaj turnir je vec osvajao..srecno Nole !!

  • Dragana

    8. maj 2013 | 14:18

    Koji glup naslov teksta. Šta je ovdje katastrofa, samo ponašanje publike i ništa drugo. Izgubio, pa šta, nije ni prvi a ni poslednji put. Nerviraju me komentari tipa "Nole ne zna da podnese poraz" ako iko zna da podnese poraz onda je to on, uvijek ljudski, sa osmijehom. Mani te se komentarisanja i pisanja gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA