Zvezda utišala crno-beli "Pionir"! (VIDEO)

Crveno-beli savladali večitog rivala u ukupno 220. okršaju, šestom ove sezone, u okviru devetog kola košarkaške Super lige Srbije rezultatom 76:69 (21:12, 21:22, 14:12, 22:21)

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde su kao gosti savladali Partizan u šestom ovosezonskom derbiju 76:69 (21:12, 21:22, 14:12, 22:21).

Zvezda je vodila veći deo meča, ali je ključni momenat bio u četvrtoj četvrtini kada je Partizan konačno prišao na dva poena zaostatka, ali je posle nesportske lične greške Žofri Lovrenj promašio oba slobodna bacanja. Crno-beli ne koriste ni naredni napad i ne uspevaju da treći put uzastopno pobede večitog rivala.

Zvezda je odlično šutirala svih 40 minuta, dok je Partizan imao ispod 40 procenata uspešnog šuta iz igre i svega šest trojki iz 20 pokušaja. Inače oslabljena Zvezda je pogodila devet iz 17 šuteva.

Najefikasniji su bili i najiskusniji: Igor Rakočević sa 27 i Raško Katić sa 17 poena. Njih dvojica su bili nerešivi za crno-bele, a istakli su se i Nelson sa 14, i Radivojević sa 7 koševa.

Na drugoj strani, najviše koševa postigli su Vesterman 13, Milosavljević 11 i Lovrenj, koji je imao dabl-dabl učinak od 10 poena i skokova. Zakazao je Davis Bertans u šutu, jer je meč završio sa pet poena, a kapiten Vladimir Lućić je prvi koš iz igre postigao tek u poslednjoj deonici.

Meč je otvorila trojka Demarkusa Nelsona koji je povukao seriju od 8:2. Dobrom startu crveno-belih su privredili i Rakočević i Katić, a Partizan je prokockao dosta napada gubljenjem lopti, ali je uspeo da preko Lučića i Vestermana smanji na četiri koša zaostatka. Ipak, raspoložena Zvezda je držala razliku zahvaljujući Katiću i Radivojeviću, čiji je nastup bio upitan zbog toga što nekoliko dana nije trenirao.

U drugoj deonici, Zvezdin trener Dejan Radonjić je dobio tehničku grešku, Partizan se primakao na -1, a usledio je odgovor u vidu osam uzastopnih poena.Crno-beli nisu imali karakteristično šutersko veče, ali ih je održavao skok u napadu, i taman kad su priđli na 21:18, Katić, Subotić i Rakočević donose 28:18 svojoj ekipi. Razigrali su se Bogdanović i Lovrenj posle tajm-auta, da bi van linije za tri poena bili precizni Rakočević i dva puta mladi Aleksandar Mitrović za rezultat 43:33 na poluvremenu.

Treću četvrtinu je bolje otvorio Partizan, preciznijim šutevima Bertansa i Gagića stiže do 44:40. Katić konačno prekida seriju protivnika, a na drugoj strani Milosavljević je napokon ubacio dve trojke. Jednu je vratio Rakočević za sigurno odstojanje, a onda se "divljalo" - previše promašaja i žurbe, ishitrenih šuteva i "er bolova". U poslednjoj sekundi pogađa trojku Vuk Radivojević sa skoro pola terena za +8 pred odlučujućih deset minuta.

Posle trojke Lovrenja, crno-beli su prišli na 57:55, a Francuz nije uspeo da posle nesportske lične greške Nelsona donese bar izjednačenje sa linije penala, a potom se Zvezda i odbranila. Usledila je brzo kazna - četvrta trojka Rakočevića, a onda je kapiten sa još dva poena vratio sedam koševa prednosti. Crno-beli su ponovo prišli na minus dva ali posle trojke Milosavljeviča istom merom odgovara Demarkus Nelson i praktično gasi poslednju nadu za senzacionalan preokret.

Navijači Partizana su red početak meča sa tribina vređali pomoćnog trenera Zvezde Milana Gurovića i suprugu predsednika kluba Nebojše Čovića, Vesnu. Skoro 100 navijača crveno-belih bilo je smešteno uglavnom u parter B i deo tribina levo iznad njega.

REZULTATI 9. KOLA

Partizan - Crvena zvezda 69:76

Radnički Kragujevac - Metalac 86:66

Konstantin - Mega Vizura 70:79

Sloboda - Vojvodina 71:90

TABELA: Partizan 7/2, Mega Vizura 7/2, Crvena zvezda 6/3, Vojvodina 6/3, Radnički Kg 5/4, Metalac 2/7, Sloboda 2/7, Konstantni 1/8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA