Zvezda pred titulom, napadnuti funkcioneri Radničkog! (FOTO) (VIDEO)

Na vrelom Tašmajdanu Zvezda ponovo posle drame stigla do 2:1 u pobedama

  • 0

Šahovska partija broj tri pripala je po drugi put vaterpolstima Zvezde. Ovaj put 8:7 (2:3, 2:0, 1:1, 3:3). Beograđani su pobedili Kragujevčane i drastično se primakli šampionskom tronu...

Odluka je pala 40 sekundi pre kraja. Radnički je imao dva igrača više i priliku da izbori produžetak, ali je Filip Filipović blokiran i Zvezda je stigla na 2:1 u pobedama i nadomak prve titule posle dve decenije.

Istina, imali su i dve sekunde pre kraja gosti "duplog" igrača više, ali je bilo tada nerealno da se nešto više uradi.

Vremena nije bilo. Zvezda ima 2:1 pred put u Kragujevac, ima priliku da vaskrsne u vaterpolo posle dugog niza godina!

FINALE RAVNO SVETSKOM PRVENSTVU

Na skoro punom Tašmajdanu ponovo neizvesno do poslednjeg minuta i ponovo slavlje domaćina.

Za sada je domaći teren tas na vagi u istorijskom finalu prvenstva Srbije, jer posle dugo godina u meču za titulu nema Partizana.

Gosti koji su i ovaj meč odigrali bez najboljeg i suspendovanog igrača Vanje Udovičića vodili su 3:2 posle prve četvrtine, najviše zahvaljujući stativama i prečki domaćih igrača, a veću prednost da steknu gosti su propustili i zbog nekoliko nerealno promašenih zicera.

Stali su u drugoj i nisu se vraćali do kraja meča i pored nekoliko prilika za vraćanje iz mrtvih...

Denis Šefik je posebna priča. Iskusni golman Zvezde je bio kao u najboljim danima, "skidao" i moguće i nemoguće šuteve, bio najzaslužniji za preokret domaćih praćen nulom na kontu primljenih golova (2:0).

U nekoliko navrata je sprečavao osvajačima Kupa Evrope da ponovo dođu do izjednačenja i zaslužio je epitet junaka meča.

Drugi crveno - beli junak bio je svakako mladi Sava Ranđelović. Sa tri gola, poptuno je poremetio odbranu tima Dejana Udovičića i nekako nadoknadio golgeterski izostanak Andrije Prlainovića, koji se na ovom meču podredio odbrani Filipa Filipovića i asistiranjem saigračima.

OPET INCIDENTI

Senku na meč koji prati prilična nervoza među funkcionerima dva tima, bacio je napad nekolicine pristalica crveno - belih na čelne ljude kragujevačkog kluba.

Ulogu mirotvorca je preuzeo Viktor Jelenić, prvi čovek Zvezde, koji je na kraju uspeo da smiri usijane glave domaćih navijača.

Možda poslednji meč serije (ukoliko Zvezda trijumfuje) igra se 11. maja u Kragujevcu.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA