ERCEG: Nisam otkazao Dudi! SAVANOVIĆ: Zdravlje mi je očajno!

Prvotimac CSKA demantovao navode grčkih medija da je srpskom selektoru otkazao nastup na EP u Sloveniji, dok je iskusni član Anadolu Efesa pod znakom pitanja zbog problema sa leđima

  • 0

Grčki mediji su u nedelju preplašili Srbiju vešću da su četiri reprezentativca otkazali selektoru srpskih košarkaša Dušanu Ivkoviću nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Na toj listi su prvotimac CSKA Zoran Erceg, turskog Galatasaraja Milan Mačvan, Valensije Stefan Marković i Unikahe Kosta Perović.

Srećom, Zoran Erceg demantuje navode portala "Eurohoops".

- Ništa ja nikome nisam otkazao - rekao je Erceg u izjavi "Blicu", koji je naveo prost razlog zbog kog nije siguran da će igrati u Sloveniji.

- To ne mogu da kažem, prvo treba da budem pozvan u reprezentaciju. Sada sam koncentrisan na kraj sezone sa CSKA, svi ostali planovi ostaju za kasnije.

Razgovara sa Dudom je bilo kada je selektor obilazio naše košarkaše u Moskvi.

-  Bio je to informativni razogovor, tema je bila reprezentacija generalno. Upoznao nas je sa planom priprema, programom utakmica, interesovao se za našu formu, ali nikakvih konkretnih pitanja i obećanja nije bilo sa njegove ni sa moje strane.

Odjeknula je i informacija da standardni igrač Anadolu Efesa i "orlova" Duško Savanović još razmišlja o nastupu u Sloveniji, koja je polovično tačna.

Naime, Savan želi da, kao i do sada, igra za reprezentaciju, ali je u izjavi "Sportu" direktno rekao da ima velikih problema sa zdravljem.

- Kada je selektor Dušan Ivković nedavno bio u Istanbulu, videli smo se i razgovarali. Izložio sam mu trenutni zdravstveni bilten, koji je daleko od dobrog. Objasnio sam mu da sam u očajnom stanju, da imam dosta problema sa leđima i da konstantno primam injekcije protiv bolova kako bih mogao da igram i izguram sezonu do kraja.

- Duda je to shvatio i razumeo. Uostalom, on je uvek bio za to da je zdravlje igrača na prvom mestu i brinuo je o nama. Sigurno da ćemo da se čujemo i budemo u kontaktu i narednih nedelja, pa ćemo da ivdimo kako će da se razvija situacija. Uvek sam se odazivao pozivima u reprezentaciju, što ću i dalje da činim, ali ako mi telo i zdravlje dozvole. Šta da se radi, nisam više ni mlad... - zaključio je Duško Savanović.

(Telegraf.rs/Blic/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA